Pages

Subscribe

Tuesday, May 1, 2012

baking apam polkadot

Assalammualaikum wbt...

Hye..disebabkan aku ambik cuti yang agak panjang ni, adelah sikit-sikit aktiviti yang berfaedah yang tak berfaedah pon ade gk aku buat..Okey, aku nak bagitahu something" aku buat apam polkadots"..class tak aku nyah??hahaha..

Actually kak ngah aku yang offer nak ajar buat apam ni sebab dia da penah buat kan..So, dia ajar aku pulak. boleh tahan penat tangan aku nak pukul tepung telur tu sampai kembang..hahaha..ade jugak askar-askar kecik yang sibuk nak tolong jugak.. First polkadot tak cantik langsung. Ade yang terpanjang lah, terbentuk empat segi lah tapi practice make perfect okey. Makin lame makin cantik dan baru aku sedar tangan aku berseni rupenye..hahah

Kami buat inti blueberry dan strawberry. Warna pun cuma warna pink and purple. Mula-mula kukus ianaya cantik. Tapi entah kenapa tibe-tibe apam tu macam berbintik-bintik jadik macam span basuh pinggan pulak. Kitorang ingatkan sebab kain kat penutup tu basah, da tukar tapi still jadik camtu. Sumpah, tengok rupe apam tu seram tapi dun judge book by the cover okey. Mlas cakap banyak lah, Still sedap and lembut okey! Tapi camne nak amik order beribu-ribu ni.. Hnacur bisness aku. Rugi..ahahaha..

So, ni lah beberapa hasil yang aku sempat ambik gambar apam-apam yang tak berapa comel!




Amacam?? Power tak aku?? kalau korang nak tempah, masih belum dibuke(perasan!!)hahah..So,wait for next recipe okey..chill~

*thanks for reading this entry.





0 respon untuk bee-autiful:

mesti syok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...