Pages

Subscribe

Tuesday, May 10, 2011

help meh~

ouh dunia
tolong katakan pade dia
tentang semua yang buat
rase saye
mula rimas
mula bosan 
mula berubah
mula menyesal

wahai dunia
tolong juga katakan pada dia
saya tak mahu
tambah rimas
tambah bosan
tambah berubah
tambah menyesal

duhai dunia
kalau boleh sampaikan juga
saya mahu ini
sayang untuknya
rindu untuknya
cinta untuknya
kekal dalam hati saya untuk selamanya


tetapi dunia
boleh tak kalau saya mahu menambah sesuatu juga??
katakan pada dia
"sayang tak semestinya menyekat langkahnya"
"cinta tak semestinya melarang kesukaannya"
"rindu tak semestinya penuh dendam setia"
rayukan juga pada dia dunia
saya mahu kebebasan saya
pulangkan kembali senyum manja saya
berikan semula kehidupan saya
yang telah dia rampas segalanya
walaupun saya tahu semua yang telah dia ambil
tidak akan mampu dan tidak akan saya dapat kembali
tapi saya mahu ingatkan kamu wahai dunia

katakan dengan penuh nada intonasi kaseh sayang
bukan dengan makian, cacian, hinaan, apa lagi kutukan, 
kerana ia menambah rasa mahu berair mata

*sayang..pegorbanan tak memerlukan pembalasan, cukuplah sekadar ikhlas dan bukan mainan bukan juga untuk dikotak katikkan..benih 8 bulan yang kita semai biarlah tumbuh hingga keluar buah yang manis hasilnya untuk kita kongsi bersama..SEMOGAA ye sayang

*thanks for reading~
                

Monday, May 9, 2011

SELAMAT HARI EMAK~

assalamulaikum..


sempene 8 mei mi bersamaan hari ahad bersamaan dengan hari ibu saya dedicate entry kali ni untuk emak saye walaupon saye tahu mak saye tak baca sekurang kurangnye boleh tunjuk kat korang korang yang saye pon ade mak..bile saye bukak je dashboard saye, majoriti blogger yang saye follow mesti cakap pasal hari ibu..saye pon ade..lagipon entry saye yang lepas kan saye cakap saye ade suprise kan..kat sini saye nak cerite..

saye tak panggil die ibu tapi saye panggil EMAK..so SELAMAT HARI EMAK ye puan zaharah..cantik kan die..tengok anak die lah..hahahaha..

actually, saye nak buat suprise malam lepas saye balik karoke tu..tapi tibe tibe kakak saye yang sulung tak jadi balik malam tu pulak..saya da belikan mereke yang bergelar emak emak ni kek..mule mule saye nak buat suprise tapi tak ajdi pulak..terpakse simpan kat peti ais jugak kek tu malam tu jugak..nak buat sendiri macam kawan saye,,tak berani lah..bak kate kakak saye "nanti mak bukan makan sampai abes,tapi mak makan tak abes abes sebab......tak sedap" huh!!takpe..belikan kek pon nakeh jugak kan??suprise lah tu kan..saye belikan emak saye kek OREO..sedap wuh..tapi sayang sungguh mase mereke potong kek saye tak de kat situ sebab saye ade kerje yang perlu diselesaikan..and gambar kek kat bawah ni pon adek saye yang amek..tu yang kek tu nampak tak bape selera..tak de seni langsong lah kau shahrul..

hah..ingat korang jeke boleh story pasal emak korang..sayepon boleh lah!!

nama emak saye..zaharah atan..harum mewangikan nama mak saye..

umur mak saye sekarang da masuk 51tahun..memang agak berumur..yalah..cucu da 5..meriahkan!!

mak saye ni so friendly taw..kadang kadang ayah saye bebel sebab mak saye sangat friendy dengan jiran saye  mase tengah basuh baju..sampai 4 5 jam basuh baju??hehehhe.. 

dulu mak saye tukang masam kat restoran family saya tapi semenjak da pencen ni,,mak jarang sikit masak sebab mak selalu jadi pA ayah..busy sikitlah..tapi kalu kakak kakak saye balik mak masak lah!!

mak saye ni suke pade barang barang lame sampai baju baju lame pon die nak simpan..huh..

hah!!mak saye lahir pade bulan yang same dengan saye bulan 10!!tapi mak lahir awal sikit lah..tu yang kalau celebrate mesti same same..sweet tak??

memang saye jarang kongsi rahsia cinte ke masalah ke kat mak saye tapi saye dengan mak selalu gossip same same taw..heheh

mase saye kerje part time dulu,,saye pernah belikan mak saye handphone..and paling berbangga and sangat gembire sebab mak saye pakai phone tu sampai sekarang!!suke suke!!

mak saye ni  kadang kadang garang,,kadang kadang menyakitkan ati jugak tapi die tetap mak saye dan saye ni anak die tetap sayang die..tadi saye tengok iklan PTPTN, agak touching jugak lah..korang tengok lah nani kat tv..and saye bertanye dalam hati "kenape anak selalu and mesti bagi duit kat mak..jarang bagi kat ayah??" dan saye buat jawapan sendiri "sebab ayah banyak duit, kalau bagi ayah pon nati duit tu ayah bagi kat kite balik..kitar pulak"kikiii

ucapan untuk mak:
"terime kasih mak sebab lahirkan eba..terime kasih sebab selalu doakan eba..terime kasih sebab masih terime eba sebagai anak mak walaupon eba paling degil paling selalu sakitkan hati mak..terime kasih sebab pernah suapkan eba makan pernah mandikan eba pernah tolong eba mase eba eksiden dulu..suatu hari nanti insyaALLAH eba akan balas semua jase mak kat eba walupon eba tahu pegorbanan mak sangat banyak dan eba rase eba tak terbalas tapi eba akan cube jugak senang kan hati mak senangkan kaki mak untuk melangkah sebab syurga kat bawah kaki mak..mak doakan eba  berjaye taw..tanpe mak siapelah eba dan tak lahirlah eba kat dunia ni mak" nak cakap depan depan saye malu..tapi tak pelah..luahkan saje!!


*mesti ayah jelous kan mak dapat kek??takpe..nanti tunggu hari ayah pulak EBA buatkan ayah kek eyh..hahah...

Saturday, May 7, 2011

vocal saye hebat~

assalammualaikum..

hey semue stalker blog yang tak seberape hebat ini..yeah..ini saya mahu cerita..korang semue mesti penah pergi karoke??betul tak??tapi kalu tak pernah pergi saye nasihatkan janganlah menjinak jinakkan diri ye sebab bile sekali da karoke korang akan nak pergi lagi..huh..macam saye!!dulu saye malu malu nak nyanyi tapi bile kakak saye ajak saye karoke,sekali saye melalak melolong terus saye mahu menjerit pulak..haha..mic itu saye punye!gempak tak!!

memang sebelum ini ade jugak kawan kawan saye yang ajak karoke tapi mereke ajak tak kene waktu sebab mase tulah ade assigment yang membuatkan saye serbe serbi salah nak pergi walaupon hati megelodak melonjak mahu menjerit mahu pergi..tapi tak pe sebab bile cuti mesti harus pergi..biasenye saye pergi dengan kakak kakak saye dengan seorang teruna..adik bujang saye lah..tapi kali ni cume kami berdue je..takpe..maseh lagi meriah!!

heheh..saye suke karoke ikut jam tak suke ikut lagu sebab kalau sejam tu saye boleh next next lagu je kalau da bosan nyanyi lagu tu..tapi kalau lagu tu tengah uji kemampuan tahap vocal saye, saye akan bertahan..memang kaw kaw punye lagu saye ambik kali ini.haha..kadang kadang kite kene jadik minah jiwang bile masuk bilik karoke ni sebab lagu lagu omputih ni vocal diyorang tak sehebat lagu lagu melayu 90 an ni taw..hehehe..tap serious..syok bile melalak menyanyi walaupon vocal saye tibe tibe kecundang saye tetap teruskan jugak..haha,,alah..bende tu normal lah..tak semue orang sehebat saye..tak caye??lihat nih!!geram pulak!!

hebat tak??ziana zain pun kalah wei..gua malas nak tunjuk bakat je kat luar..hahah..adik gua pon muke bosan tunggu turn die pulak nak nyanyi..sabor ye shahrul..jap lagi turn kau pulak..tapi before balik tadi saye dengan adik saye ade beli something sempena hari ibu nanti..saya akan update nanti..tungguuuuuuuuu

*balik dari karoke tengok maharaja lawak..ape pasal amir tak tersingkir lagi..geram pulak saye!!

thanks for reading~
                

Thursday, May 5, 2011

thor memang best!!~

assalammualaikum..

penat..letih..baru balim dari tengok wayang!!THOR!!best!!tak tahu nak cerite macam mane..hero die..action die..effect dalam film die..syok!!so korang tengok lah sendiri yek!!enjoy..ni muke heroin cerite thor yang tengah makan,,kitorang candit tadi..hahaha..hodoh..gelojoh!!

lagi satu saye nak beritahu saya dah mendaftarsebagai pengundi..so hari mengundi akan datang saye sudah boleh memangkah..jangan jelous!!cuti kali ni makin lame makin seronok!! tak sabar untuk ke pulau tioman pula!!

thanks for reading~
                

Wednesday, May 4, 2011

i m home~

assalamualaikum..

yeah...saye dah dirumah..seronok beronok ronok tahu tak..actually da 5 hari kot saya kat rumah tapi baru nih sempat nak update tentang balik kampong nih..tak sempat lah..seronok sangatlah kot..heaven..memang rumah adelah syurga dunia..rumahku syurgaku kan..walaupon kat rumah aku kene kena rumah..lengoh kaki saye taw..huh..mak saye cakap kakak kakak saye yang balik semua tk reti nak mengemas rumah kalau balik..so mak saye buat cadangan mintak upah kat ayah..yeah....upah yang first saye dah dapat..ayah da tolong bayarkan broadband ni..thanks ayah..upah selanjutnya akan datang..hehehehe..

okeh..baru 5 hari saye balik kampung tapi dah banyak aktviti taw.heheh..malam sabtu saya sampai sini..ondaway balik saye dengan kakak dan bakal abang ipar saye(mereke dah tunang) singgah kat seremban..bigboss saye nak belanje makan..tu yang membuat kan kami sampai lambat..pukl 2 baru sampai rumah..plus jam kat jalan lagi,,shit!!sampai rumah..lepas rindu kat mak ayah dulu..borak nye borak baru tidur..yeah,,rindu kat mak ayah dah hilang..

mak ayah and muzzaffar

okeh..bangun je tidur kakak saye terus cakap nak pergi kluang..yeah...seronok..jumpe semua anak2 buah saye yang comel comel belake..memang mereke semakin besar semakin comel..macam untie dia ni lah..heheh..2 bulan saye tak jumpe mereke ternyate mereke semakin comel..sumph sangat comel lah..nak tengok??ni hah..

ini adam muzzafar
die pakai baju yang saye baru je bagi kat die..comel kan!!angguk saje!!

ini zharif khusyairi
muke die tak berape nampak pulak..tapi comel jugak..saye bagi die baju ladybird tapi die tak pakai lagi..sebab die kecik lagi..

mereke berdua nihmasih dalm bulan bulan lagi..gambar kakak and abang mereke tak de lah..tapi serious mereke makin comel selepas due bulan saye tak jumpe mereke..alhamdullilah..

esok nye sampai je rumah macam biase kene tolong mak ayah jual air tebu pulak..tapi mak ayah tak de gi meeting..almaklum lah..mereke sangat aktif berpolitik!!heheh..jadi cume saye kakak saye and bakal abang ipar saje and adik teruna saye yang begiat dalam bidang air tebu!!fun wlaupon penat!!

tibe tibe je peteng tu kakak saye ajak pergi gunung ledang..wuh..betambah seronok!!dah lame tak bersejuk sejuk dalam air..memang saje jadik puteri gunung ledang lah!!dah banyak berubah lah..tapi still cantik wlaupon ramai orang lah mase saye pergi..tengah cuti kan..ramai gile..tapi jumpe jugak port baik nak mandi!!




cantik tak??kepade mereke mereka yang tak pernah tengok gunung ledang nye air terjun..ini lah die!!!!dan kepade mereke yang nak tengok puteri gunung ledang..ade kat atas gambarnye..sangat bee-autiful..heheh..okeh..rasenye dah tak de cerite lagii nak distory mory kan..saye gembire sangat walaupon saye tengah berpikir result ynag bakal keluar..takot...

thanks for reading~

mesti syok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...