Pages

Subscribe

Friday, February 25, 2011

okeh..mahu luahkan hati~

yek..saye memang da lame tak mengupdate kan diri saye dalam belog yang kusam ini..tapi malam ini lain..malam ini saye amat sangat sungguh mengantok tapi entah kenape saye mahu cerite jugak..okeh..before tuh kite panaskan cerite dulu..saye manusia,,kamu manusie..memang mesti selalu buat masalah buat perangai buat orang marah buat orang sakit hati buat orang menyampah kat kite pon ade jugak kan..okeh fine!saye mengaku saye selalu buat macam tuh..sebab tu saye tahu ape yang orang lain akan rase..well kite bukan malaikat bukan orang baik bukan jugak orang orang yang terpilih kan so memang tak dapat nak lari dari semue tuh..baik!!sebelum lagi anda bace anda mesti janji tidak akan terase baru anda boleh scroll kebawah dan terus bace..jika anda terasa itu adelah silap anda sebab anda telah meletakkan diri anda dalam isi isi saye itu..

dengar sini..oleh sebab saye seorang yang sangat mesre alam, mesre masyarakat, mesre jiwa mesre, maka dengan ini ade seorang kawan saye cerite pade saye masalah die yang tak berae nak besar sangat pon sebenarnye,,ade ke patot kawan saye tu cakap yang kawan die tu ngedik.shit!!saye pon ngedik jugak okeh!tapi saye rase saye tak cakap orang lain pon ngedik jugak..kan kan kan??okeh, saye cume mampu beri nasihat pade kawan saye tu, jangn cakap orang lain ngedik tahu tak!!biase lah kan..dunie sekarang balas dunie.pejam celik pejam dan celik balik sekejap je nanti kengedikan kawan kamu tu akan jatuh, masuk, tersungkur, tertonggeng dalam diri kamu.siyez..ini kenyataan. almaklum lah kan, saye umur sudah semakin meningkat so saye dah lihat dengan mate kepale saye sendiri sesungguhnye lah kan dan research mengatekan bahawe orang yang cakap tentang hal orang lain suatu hari nanti die akan jadik macam tuh jugak!




okeh next~ade kawan saye ni jugak..saye sangat sungguh amat kasihan kat die taw.okeh..semua orang tahu yang die ade boyfren and semua orang tahu sekarang yang boyfren die sangat amat sungguh caring taw pade die.siyez..saye nampak boyfren die caring macam mane.tapi entah kenape saye kasihan kat die sebab boyfren die caring segale galenye tentang kawan saye dari hujung ranbut die sampai hujung kaki die.wuh!!sangat sangat caring kan..superb lah boyfren die tuh,,okeh! caring yang saye maksudkan seperti boyfren kawan saye tu adelah K O N G K O N G!! baik.sesiape yang rase akan marah baik anda terus lari dari nak bace tentang ini tapi kalau anda rse anda kuat semangat mahu meneruskan juga nasihat saye untuk anda, "ko jangan marah jangan terase, ini adelah belog saye.jadik saye punye suke mahu tulis ape."ape nih lelaki.ape gune anda bercinte kalau anda tak percaye,kan keprcayaan tu salah satu bende paling penting kalau kite nak menceburi bidang percintaan ni..fuh!!da macam dokter cinte pulak. tapi betul what??kalau korang tak percaye ,macam mane korang nak bahagie dan sebab ketakpercayaan korang jugaklah yang menyebabkan girlfren korang tu lari sebab rimas..asek tak percaye je..macam mane mahu hidup bro!!okeh saye salah sebab saye cakap lebih lebih pasal ini..



wahai boyfren kawan saye tuh "untuk pengetahuan awak, kawan saye tu da memang betul sayang cinte rinde telus melus kat awak tahu tak, awak mesti tak tahu kan. sebab tu awak selalu je tak percaye pade die"..tak perlulah sampai korang kene 3g die lah call die selalulah sebab nye korang tak percaye kat girlfren korang..jangan lah macam tu..kesian saye tengok girlfren anda nati taw..okeh saye ade sikit sikit sikit nasiihat ni.."kalau kite sayang kat someone, kite perlu bagi die sedikit kebebasan untuk buat ape yang mereke suke, sure mereke akan lebih gembire plus akan saynag lebih lah kat korang sebab korang buat die gembire untuk buat ape yang die suke buat"tapi sedikit kebebesan je..jangan banyak banyak..kalau banyak banyak nanti girlish girlish diluar tu makin bermaharaja lela lah!!..cube kalau korang tak kasik die buat itu lah ini lah pastu plus kene buat macam tu lah macam ini lah..korang ingat girlfren korang tu robot??korang ingat die suke ke??gembire ke??korang silap lah!!ouh okeh~saye silap lagi sebab berlebih lebih bagi bagi nasihat..terpulang pade korang nak terus tak percaye atau tak meneruskan sifat semula jadi akorang tu..cume yang saye tahu saye kasihan pade kawan saye..

ade lagi yang saye nak luahkan ape yang ade kawan kawan saye cerite kat saye tapi mate saye nih dah macam mengaum mintak ditidorkan je!!terpakse saye layankan sebelum mate saye lagi mengganas..tunggu sambungannye itu pon kalau saye ingat!!gosssip!!!

ops lupe!!anda jangan terase kalau itu bukan dir anda,,jadik..buat selambe!!ingat..anda sudah janji tadi!!





Wednesday, February 9, 2011

yeay yeay~

yuhuuuuuu......saye sudah habis cuti jadik lokasi saye sekarang atas puncak alam yang indah lagi menawan..seminggu saye cuti sumpah itu bukan cuti pajang yang saye idam idam kan..tak sempat nak pejam celik lagi cuti saye dah abesh!!ouh tidak..saye memang benci hari ahad sebab ahad akan membawak ke hari isnin dan hari isnin hari class saye..kene bangun pagi kene pakse pakse diri siap siap pergi class.. benci tapi saye tak boleh malas malas..paham yeak!!

okeh habis kisah tentang saye yang semakin hari semakin malas..kite tukar cite pasal kakak saye yang ketige..ouh yeah..ella!!ko dah jdik tunang orang sekarang..bile dah jadik tunang orang ko dah tak boleh nak enjoy macam mane aku enjoy..tapi persoklan nye..adekah aku enjoy walaupon aku belum bertunang??wauh!!well...dah jadik tunang orang mesti kene jadik lebih setie..komitmen pon dah jadik lain..almaklum lah. dah hampir hampir nak jadik wife orang ka,,paham paham lah ye ella..

okey..kite enjoy dulu dengan hasil hasil tangkapan dari si  photographer yek..bakat die tak berape mendalam taw..yuuuuuuuu...






bile mahu turn saye pulak..excited..lepas nih turn kakak saye yang eda pulak..then baru turn saye..tapi kalau jodoh saye turun dari langit sebelum jodoh kakak saye, macam mane mak??boleh ke EBA nak melangkah kakak saye yang sedia kale lagi rendah dari saye..siyes..kakak kakak saye yang 4 orang tuh lagi rendah dari saye walaupon hakikat nye bile sye berdiri dengan kawan kawan saye, saye dikalangan yang rendah..well,,baka kiut comel lotey yang datuk nenek saye bawak sampai sekarang melekat..jadik jangan cakap saye pendek..saye cume kiut jeee..saye yang tinggi setakat 156cm pon jadik macam raksasa bile bergambar dengan kakak kakak saye..ok stop cite tentang ketinggian saye yang tak tinggi sebenarnye..

bile agak nye kakak saye nih nak kawen ye??so excited..tak sabar saye nak mencapap muke bile ramai orang datang rumah saye mase majlis tuh..huh..confem ramai!!sonok..kawen lah cepat cepat ella!!

*saye ingin bebas!!



mesti syok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...