Pages

Subscribe

Tuesday, January 25, 2011

ape pasel eyk?

sekeliling saye ade ramai kawan

tapi kenape saye tetap rase sunyi

hari hari saye akan bergelak ketawe

tapi kenape saye maseh mahu ber airmate

saye rase ramai orang yang sayang pade saye

tapi kenape seperti ramai yang sedang mengejek belakang saye

saye pikir saye sudah usaha sebaik mungkin

tapi kenape saye maseh gagal uruskan diri saye

salah saye kah??salah dia kah??salah mereke kah??

huh...entah ape pasal sejak semenjak nih macam berguling guling masalah saye dalam kepale otak saye..kadang kadang seperti semagat saye sudah tiade..kadang kadang pula jiwa saye pulak hilang entah kemane..saye mahu menjadik VIP pade mereke tapi mereke menolak saye..saye mahu jerit tapi saye kehabisan suare..saye mahu pergi kesetiaap alam yang saye ade tapi setiap alam tak pernah megembirekan saye..mesti saye akan melompat gembire jika saye mampu dianugerahkan piala..mesti saye akan suke..mahu jerit mahu nangis mahu gelak mahu senyap mahu bising mahu bercerite mahu kongsi bersame tapi mahu bersame siape??
bersame dia, saye tak boleh percaye..
bersame dia, pernah tikam belakang saye..
bersame dia, dulu ade tipu saye..
bersame dia, pulak pernah benci saye..
bersame dia, selalu maki hamun saye..
bersame dia, maseh belum kenal sepenuhnye..
bersame dia, saye maseh curige..

saye mahu bersame siape kongsi ini semue??
huh!!! saye benci perasaan sedih dengan airmate
maap..saye cume luah ape saye rase..ini belog saye, saye punye suke mahu taip ape!!



Tuesday, January 18, 2011

kering~

siyez! masuk 3 minggu saye kat sini kulit saye da macam habuk habuk yang halus,,bukan kulit saye jadik halus mulus tapi kering da macam pasir halus pon ade jugak sekali tengok..kulit saye jadik kering!!!!

well, saye memang seorang gadis kampong yang rumah nye tak lengkap dengan sistem  pengahawa dingin 24 jam tanpe henti..memang normal lah kulit saye nih terus shock nauzubillah bila kene hawa hawa dingin yang suhu kadang kadang cecah 20 ke 15 darjah celcius..yeke??aku main hentam je suhu tuh..saye tak bawak termometer pergi class, so congak sendiri je..saye seorang gadis kampong rite,,gi class always pakai baju kurung saje okey! kadang kadang je setakat ade 1 class nih saye malas pulak nak berbaju kurung so pakai t-shirt penyelesaian nye..ape cerite pasal baju pulak nih!!

hah!! bile dah dekat sejam saye kat dalam bilik kuliah ouh silap..dewan kuliah okeh! saye kat puncak alam lah.belajar banyak pakai dewan besar yang macam nak tengok wayang tuh..macam mini home theater kat rumah saye pon ade jugak sikit sikit..heheh..berlagak macam tempat aku sorang yang ade dewan macam tuh kan..hah sambung balik..bile da dekat sejam saye duduk membeku kat dalam class tuh, bile saye selak lengan baju ataupon bahase kampong saye, saye senseng lengan baju saye nih..fullamak!!kulit saye jadik putih!! nih bukan putih gebu okeh. nih putih sebab kulit saye kering! shit.bile da kering makne nye saye kurang minum air. tapi saye seorang budak yang yang nerd. gi class saye bawak botol air taw. kering air ape lagi nih..tak kan saye kene bawak satu baldi air gi class??

so. saye tak de choice.oleh sebab masetuh keadaan saye sedang berpuase sunat menyebabkan saye terpakse meniggal botol air berkepale hijau saye tuh tinggal dirumah dan tiade jalan lain selain sikit air budak sebelah saye duduk nih.name dye fatin.naseb baik dye bawak air.sikit air dye then lumurkan pade kulit yang sedang memutih tuh.tapi kesan nye kejap je..saye tak de pilihan terpakse beli losyen lah! dulu saye pakai losyen sebelum nak pergi class. tapi oleh sebab malas nak membayak kan lagi barang dalam loker terpakse saye stop pakai losyen. tapi nampaknye, terpakse beli jugak. nak beli sebamed losyen tapi bajat semester nih tak banyak.terpakse pakai watson or guardian losyen saje..tapi okey jugak kan??tak pon vaseline lah..okey jugak kan??


ouh lagi 1, tumit kaki saye!! mungkin sebab saye seorang gadis kampong lagi agaknye,kaki saye sangat sensitif pade mozek mozek. sejuk!! saye dah tak tahu nak buat macam mane lagi nak bagi tumit kaki nih jadik cantik..no choice again..saye kene selalu pakai selipar dalam bilik!! umur saye baru 22 tahun..tapi tumit kaki saye makin teruk. so sensitif..pening lah pikir tentang kulit nih!!

thanks bace post ini >





Sunday, January 16, 2011

tebiat lame~

ye...sudah genap 2 minggu berdiri teguh kat puncak alam nih..ye! 2 minggu jugak leguh kaki saye tahan turun naik tangge..ye! 2 minggu sudah saye tempuh hari bosan melande..ye! bukan itu yang saye nak luah kan tapi ini soal mukebuku saye..

ape nih..dulu boleh je saye tk bukak berhari hari mase cuti semester yang saye rase lagi membosan kan..tapi ini baru 2 minggu kat sni rase nye hari hari saye bukak mukebuku saye yang macam huduh nih..tapi saye suke jugak bukak..argh..tebiat lame saye..shuh!!!nak tolak jaoh jaoh..tak nak bukak lagi..aduiii..macam mane nih anda??

tapi mukebuku nih saje buat hilang busan kat sini..nak kuo shopping berbelanje, kt PKNS tu ape ade..saye datang sane beli muffin 2.30$ je da puas..lagi satu tengok akaun bank PTPTN saye yang beribu ribu tu semakin berkurang angkenye..pelik!kenape makin berkurang.mane duit aku tuh hilang eyk??rasenye baru cucuk cucuk cucuk cucuk cucuk cucuk berape kali je..mane duit saye lari nih!!.aduy..kalau tak disebabkan LCD laptop saye nih rosak da lame saye beli handbag ROXY tu..aduy..menagis nyah mak tengok handbag tu kat alamnda haritu..nak beli takot bajet lari tapi bile tak beli tak sedap hati..terpakse jugak cekal kan hati kuatkan jati diri..hahah..dah macam aku kat kem bina diri plak..

mukebuku mukebuku mukebuku..ape jadik pade mereke mereke termasuk aku kalau tibe tibe bukak mate esok nk login mukebuku ni tapi keluar "no result  showing for FACEBOOK "walalalal...gilo kentang!






Wednesday, January 12, 2011

ye!!saye model dia saje~

location : putrajaya
time : evening

ye..saye adelah model wanna be okey..orang nak cakap ape saye tak ambil peduli.. yang saya tahu saye seorang  model untuk dia sahaja..si photographer,,i love you..

berbekal kan jacket hitam ala ala liyana jasmay, white t-shirt cover my hip, lee jeans yg lusuh and roxy hitam ala ala kulit ular untuk alas kaki saye pon da cukup menyenangkan photographer untuk snap gambar saye..huh..letih

rambut?saye selesa biarkan rambut saye bergerak bebas,,semenjak dua tiga menjak berambot pendek kan..senang nak menggayakan..

make up?sorry  no make up..just letak sikit eye liner and compact powder sudah boleh menyerikan muke saye yang kadang kadang gelap rupenye..

saye tak pedulik ape orang kate ape kene dengan dress up saye sebab saye rase itu style!!
enjoy!!



 anak dare tak elok duduk kat tangge tapi saye rilek je!!


 dinding ini sangat unik design nye


 see..2 kali snap kat sini


 design banggunan yang smart ditambahkan dengan senyuman dari saye menambah kan lagi nice pade gambor 



 again..this wall


 anak ikan duyung yang sangat sweet


 simple but nice right??


 uh..my nose!!demmmm


 ouh my teeth??shit!!


 saye rase gambar ini paling cantik..setuju??


 hijau rumput = kenyamanan
banggunan canggih = permodenan
combine together = elegant


 main air manje manje


 wah...unik sungguh!!


 aik??BEEEEEEEE its me??


 wuh!!


 selok belok kerusi


 wah...posture badan yang sangat bagus


 saye lihat sungai yang menyeram kan


cantik!!


tak perlu DSLR bagai bagai untuk ambil gambar pon da cukup dengan bakat yang ade..ape guna ade camera canggih canggih tapi bakat tak de..kan..

thank to photographer
many many many love!!







mesti syok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...