Pages

Subscribe

Thursday, September 22, 2011

its not me~





















MAKIN LAME MAKIN BOSAN
SUMPAH AKU RIMAS!!
i want my life back..please return..i m appeal~ ~

thanks for reading~







Wednesday, September 21, 2011

miss them!! much!!






FATHER AND MOTHER I LOVE YOU

ayah mak doakan kejayaan eba!! love uols~

thanks for reading~

SELAMAT HARI RAYE!!

assalamualaikum..

okeh aku tahu aku dah agak lambat untuk wish selamat hari raye kan..well nk buat cam ni..lately aku sibok lah..naik-naik raye je aku ade dinner..post untuk raye aku baru nak buat..aku tengok blog membe2 aku, diorang semue da post pasal kitorang nye final exam lagi..aku je agak slow..heheh..

tak pe2..aku bagi korang tengok dulu gambo aku mase raye eyh..tahun ni tak de gambo kat studio cam tahun lepas2 sebab baju kami semua tak siap!shit! malas ingat!!sakit hati lah~tak bape nak cantik tapi aku nampak macam fotogenik sikit lah..aku akui!!hahah


love sibling!


tak semua pakai baju raye including me!


my lovely ayah mak!


my cuties anak buah!
(ade lagi 2 org tapi mereke tak larat nak duduk lagi)


(1st day raye with my cousin2)


mereke semua meriah!




my 1st anak buah! paling manje dgn aku!teeee~



make up da mule cair! panas!

thanks untuk bace!!








Thursday, August 18, 2011

puasa (2nd post)~

assalammualaikum..

alhamdullilah da msuk 2 mggu lebih kite puase kan..tahun ni nye puase agk sedih sikit lah..aku tak balik kampong lg!!huh!! mesti weekend je ade hal tak pn mak ayah aku yang ade hal..so tk dapat nak balik buke2 kat rumah..terpakse balik *****ban lah..heheh..tak pon aku akan buke kt puncak alam ni je..siyez aku da bosan dengan bazar kat sini sebab hari2 bende yang sama je..sampai aku tak tahu nak beli ape..

shopping raye??mesti lah dah!!kasut + baju +seluar + handbag+seliper + and mcm2 lah..semue aku da beli..sampai kopak duit aku..hehhehe..nak buat mcm mane..raye setahun sekali..lagipon tahun lepas aku tak beli kasut kan..

puase kat puncak alam ni mcm2 yang jadik!! ni yang terbaru kecoh pasal "rompakan bersenjate"..lawak pulak aku dengar..tapi cuak jugak lah aku malam tadi lepas dengar budak ni cite kat aku..heheh..perompak ni curik laptop lah..ape lagi..tak kan buku cek kot!!tapi mintak2 lah blok aku nih tak kene wey..kalau tak mati aku kene rompak!!mane nak cekaw duit lagi!!

aku tak de story ape pon..cume aku bukak2 blog je aku tengok ramai pulak yang post pasal puase2 nih..aku nak jugak!!hehe..niway..aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA YANG BAKAL DATANG NIH!!

aku mintak maap kalau sepanjang aku hidop ni aku ade buat salah ke..silap ke..buat korang marah ke..aku nak mintak maap..tapi kalau korang tak nak maap kan jugak nak buat macam mane..mane lah tahu EGO korang tu da level high class ke kn..heheh..

ok...thank for reading!!enjoy!!

Thursday, August 11, 2011

puasa!

tak ape yang saye nak sampaikan..cuma "SELAMAT BERPUASA"..
lepas puase nak muntak ampun untuk semua dosa..amiiiin..

Friday, July 8, 2011

father's day~

assalamualaikum..

hehehe..malam ni dapat jugak update belog..hari tu kan dalam entry saye yang lepas saye ade beritahu yang saye celebrate hari ayah saye kat rumah kan..soo saye update untuk cerite yang kami sangat seronok!!

SELAMAT HARI AYAH untuk ayah saye a.k.a EN.ABDUL MUTALIB BIN MD.DIAH

before tu saye stoy sikit selok belok hal ayah saye dulu ye..

name dye seperti yang korang da bace kat atas tu kan..ayah saye hensem!!(well,tengok lah anak2 dye camne kn)..ayah saye ni dulu seorang yang  heavy smoker okeh!!dulu dye kurus tapi lepas dye stop jadi perokok yang tegar terus jadik agak kelihatan bahagia..tapi tak pe..saye lagi suke ayah saye tak merokok!!biar ayah saye makan banyak asalkan rumah kami tak bau rokok.kan ayah??
ayah saye dah 2thn plus2 kot bersara and sekarang dye sangat selese dengan jawatan dye dalam kampung saye "tok ketua" and kerja sampingan nye "kontraktor"..yeah..ayah saye memang agak busy semenjak 2 3 menjak ni..tapi nak buat macam mane..hidup perlu diteruskan!!tapi saye tetap bangga dengan ayah saye sebab saye tahu macammane ayah saye susah sebelum dye senang!!saya bangga dan saye rase saye nak jadik macm dye!!ayah lah hero saye  (walaupon saye tahu ayah saye tak bace nye belog sye ni)..
hensem kan???(angguk je!!)

umur dye dah masuk 55thun untuk bulan 12 ni tau..tapi still sweet lagi muke dye!!stop cerite pasal ni..kite cerite tentang majlis kami..majlis ke??hehhehe..tak de lah..ni cume celebrate dengan family saye je..saye rase semenjak kami pulang dari holiday kat tioman tu (opss lupe..tak update sal gi tioman lagi)family bonding kami macam makin kuat pulak!!kan kan kakak2 and adik saye??sedar tak??

macam2 makanan weyh ade..dari kambing ke lembu ke hotdog ke ketam ke udang semua ade..panjang kate dari laut ke darat lah!!kek pon ade!!nampak kan ayah saye nk jugak bergambar dengan kek dye tuh!!pandai ayah!!semua kakak2 saye yang sponsur..saye cume sponsur tenaga and macam biase mesti sponsur perot jugak!!syok weyh..nak lagi nak lagi!!tapi saye tak de bagi hadiah kat ayah lah..kasih sayang ni boleh anggap hadiah tk??boleh lah tu kan..hehehh..ven cume kami2 je tapi still seronok taw..meriah!!

last!!love you ayah!!

~al fatihah untuk mereke yang sudah tiade ayah..
*



Tuesday, June 28, 2011

gadis gadis!!

lagu kat belog saye ni untuk semue gadis gadis kat luar!!saye suke lagu ni..lirik yang sangat menarik!!enjoy yeee!!weeeeeee...sesuai dengan belog saye "bee-autiful"....


*thanks for reading





Monday, June 27, 2011

hey!!

assalamualaikum..

hehehe..nampaknye saye terpakse kibas kibas habuk dulu..huhhhhh...lame betul saye tak tekan paswrd untuk belog saye nih lah..naseb baik belum alzaimer lagi kan..actually saye da kat puncak alam..yeah..cuti tak lame..da 3 minggu saye kat sini..nak masuk sebulan dah taw..okey sekarang da masuk sem 5 umur pon dah bertambah dan banyak jugak bende baru yang saye sudah pon boleh terime untuk sem baru ni..housemate baru + roomate baru + kasut baru + baju baru + and yang paling penting sekarang saye dah ade hand phone baruuuuu..heheh..boy bee cakap phone saye besar sebab casing ni yang buatkan phone ni nampak besar tapi tak pe asalkan selamat dri calar balar..tapi phone kami same!!jangan jeles ye!!

okey..sem 5 ni sem last saye duduk dalam class rilek rilek goyang kaki sebab sem depan saye practical lagi..HTJS lagi..mix feeling sama ade akan seronok atau akan tak seronok..so saye berazam untuk mengekalkan cGPA saye walaupun saye tahu keputusan saye tak sebaik dan tak sedekan kawan kawan saye yang lain tapi saye still bersyukur sebab saye lulus semua subjek..TERIMA KASIH TUHAN..walaupon saye tahu saye kurang pandai tapi saye tahu rezeki itu ade untuk semue dan Allah tak kan uji hamba Nya lebih dari kemampuannya..

tapi saye tetap dengan boyfren yang lame okeh..terima kaseh jugak untuk dye sebab selalu ade kat sisi saye even saye tangah sedih atau tengah gembira "awak tetap ade untuk org"..walaupon kadang kadang peragai dye agak membosan kan tapi saye tetap belajar untuk terime sebab saye tahu dye sayang saye..betul tak sayang??(jawab dalam hati je taw)..untuk pengetahuan korang kami dah masuk 9 bulan together gether!!syukurrrrr...

untuk mak ayah, SELAMAT HARI EMAK AYAH..hari emak saye dah pernah buat post ntuk emak so akan datang saye kan post untuk hari ayah pulak..baik ayah???ayah tunggu taw nanti eba buat kan post yang special untuk ayah,,heheh(walaupun eba tahu yah tak tahu link blog eba, tapi ayah saye pon ade facebook taw, saye pon da tak de taw)

roomate baru..name dye siti fairuz..budak kelatey..hitam hitam tapi manis..okey saye ngaku dulu saye tak berape baik dangan dye tapi sekarang baru saye tahu dye macam mane and dye baik lah(penuh excited)!!and saye harap sampai akhir sem 5 ni kami tak kan ade masalah yang BESAR..aminnn..dan peragai dye agak pelik..saye cume mampu ketawe dan berkate "yuh ni gile ke??"(sorry gambar kat bawh ni kurang cantik brightness and contrast)

untuk kawan kawan lame saye..sem ni kite makin jauh sebab korang duduk tingkat 8 9 tapi aku kat tingkat 5 tapi tak pe kat class kite tetap boleh jumpe..okehh sayang..semoge sem baru ni kite bukak buku baru kite buang buku 555 yang lame tu ye..ini roomate baru saye.tapi tak semua yang ade lah..

okeh..untuk diri saye semoge saye akn semakin matang sebab saye rase saye semakin matang sekarang..sebelum saye bercakap saye akan berpikir dulu ia layak untuk dilontarkan atau tidak dari mulut saye sebab semakin kite dewase semakin kuat kite akan terase..betul tak??makin tue makin sensitif sebenarnye..saye harap saye semue cacat cele saye dapat saye membaik dan pulihkan kembali..semogeee..tunggu untuk post post yang akan datang ye stalker!!

*thanks for reading~

Tuesday, May 10, 2011

help meh~

ouh dunia
tolong katakan pade dia
tentang semua yang buat
rase saye
mula rimas
mula bosan 
mula berubah
mula menyesal

wahai dunia
tolong juga katakan pada dia
saya tak mahu
tambah rimas
tambah bosan
tambah berubah
tambah menyesal

duhai dunia
kalau boleh sampaikan juga
saya mahu ini
sayang untuknya
rindu untuknya
cinta untuknya
kekal dalam hati saya untuk selamanya


tetapi dunia
boleh tak kalau saya mahu menambah sesuatu juga??
katakan pada dia
"sayang tak semestinya menyekat langkahnya"
"cinta tak semestinya melarang kesukaannya"
"rindu tak semestinya penuh dendam setia"
rayukan juga pada dia dunia
saya mahu kebebasan saya
pulangkan kembali senyum manja saya
berikan semula kehidupan saya
yang telah dia rampas segalanya
walaupun saya tahu semua yang telah dia ambil
tidak akan mampu dan tidak akan saya dapat kembali
tapi saya mahu ingatkan kamu wahai dunia

katakan dengan penuh nada intonasi kaseh sayang
bukan dengan makian, cacian, hinaan, apa lagi kutukan, 
kerana ia menambah rasa mahu berair mata

*sayang..pegorbanan tak memerlukan pembalasan, cukuplah sekadar ikhlas dan bukan mainan bukan juga untuk dikotak katikkan..benih 8 bulan yang kita semai biarlah tumbuh hingga keluar buah yang manis hasilnya untuk kita kongsi bersama..SEMOGAA ye sayang

*thanks for reading~
                

Monday, May 9, 2011

SELAMAT HARI EMAK~

assalamulaikum..


sempene 8 mei mi bersamaan hari ahad bersamaan dengan hari ibu saya dedicate entry kali ni untuk emak saye walaupon saye tahu mak saye tak baca sekurang kurangnye boleh tunjuk kat korang korang yang saye pon ade mak..bile saye bukak je dashboard saye, majoriti blogger yang saye follow mesti cakap pasal hari ibu..saye pon ade..lagipon entry saye yang lepas kan saye cakap saye ade suprise kan..kat sini saye nak cerite..

saye tak panggil die ibu tapi saye panggil EMAK..so SELAMAT HARI EMAK ye puan zaharah..cantik kan die..tengok anak die lah..hahahaha..

actually, saye nak buat suprise malam lepas saye balik karoke tu..tapi tibe tibe kakak saye yang sulung tak jadi balik malam tu pulak..saya da belikan mereke yang bergelar emak emak ni kek..mule mule saye nak buat suprise tapi tak ajdi pulak..terpakse simpan kat peti ais jugak kek tu malam tu jugak..nak buat sendiri macam kawan saye,,tak berani lah..bak kate kakak saye "nanti mak bukan makan sampai abes,tapi mak makan tak abes abes sebab......tak sedap" huh!!takpe..belikan kek pon nakeh jugak kan??suprise lah tu kan..saye belikan emak saye kek OREO..sedap wuh..tapi sayang sungguh mase mereke potong kek saye tak de kat situ sebab saye ade kerje yang perlu diselesaikan..and gambar kek kat bawah ni pon adek saye yang amek..tu yang kek tu nampak tak bape selera..tak de seni langsong lah kau shahrul..

hah..ingat korang jeke boleh story pasal emak korang..sayepon boleh lah!!

nama emak saye..zaharah atan..harum mewangikan nama mak saye..

umur mak saye sekarang da masuk 51tahun..memang agak berumur..yalah..cucu da 5..meriahkan!!

mak saye ni so friendly taw..kadang kadang ayah saye bebel sebab mak saye sangat friendy dengan jiran saye  mase tengah basuh baju..sampai 4 5 jam basuh baju??hehehhe.. 

dulu mak saye tukang masam kat restoran family saya tapi semenjak da pencen ni,,mak jarang sikit masak sebab mak selalu jadi pA ayah..busy sikitlah..tapi kalu kakak kakak saye balik mak masak lah!!

mak saye ni suke pade barang barang lame sampai baju baju lame pon die nak simpan..huh..

hah!!mak saye lahir pade bulan yang same dengan saye bulan 10!!tapi mak lahir awal sikit lah..tu yang kalau celebrate mesti same same..sweet tak??

memang saye jarang kongsi rahsia cinte ke masalah ke kat mak saye tapi saye dengan mak selalu gossip same same taw..heheh

mase saye kerje part time dulu,,saye pernah belikan mak saye handphone..and paling berbangga and sangat gembire sebab mak saye pakai phone tu sampai sekarang!!suke suke!!

mak saye ni  kadang kadang garang,,kadang kadang menyakitkan ati jugak tapi die tetap mak saye dan saye ni anak die tetap sayang die..tadi saye tengok iklan PTPTN, agak touching jugak lah..korang tengok lah nani kat tv..and saye bertanye dalam hati "kenape anak selalu and mesti bagi duit kat mak..jarang bagi kat ayah??" dan saye buat jawapan sendiri "sebab ayah banyak duit, kalau bagi ayah pon nati duit tu ayah bagi kat kite balik..kitar pulak"kikiii

ucapan untuk mak:
"terime kasih mak sebab lahirkan eba..terime kasih sebab selalu doakan eba..terime kasih sebab masih terime eba sebagai anak mak walaupon eba paling degil paling selalu sakitkan hati mak..terime kasih sebab pernah suapkan eba makan pernah mandikan eba pernah tolong eba mase eba eksiden dulu..suatu hari nanti insyaALLAH eba akan balas semua jase mak kat eba walupon eba tahu pegorbanan mak sangat banyak dan eba rase eba tak terbalas tapi eba akan cube jugak senang kan hati mak senangkan kaki mak untuk melangkah sebab syurga kat bawah kaki mak..mak doakan eba  berjaye taw..tanpe mak siapelah eba dan tak lahirlah eba kat dunia ni mak" nak cakap depan depan saye malu..tapi tak pelah..luahkan saje!!


*mesti ayah jelous kan mak dapat kek??takpe..nanti tunggu hari ayah pulak EBA buatkan ayah kek eyh..hahah...

Saturday, May 7, 2011

vocal saye hebat~

assalammualaikum..

hey semue stalker blog yang tak seberape hebat ini..yeah..ini saya mahu cerita..korang semue mesti penah pergi karoke??betul tak??tapi kalu tak pernah pergi saye nasihatkan janganlah menjinak jinakkan diri ye sebab bile sekali da karoke korang akan nak pergi lagi..huh..macam saye!!dulu saye malu malu nak nyanyi tapi bile kakak saye ajak saye karoke,sekali saye melalak melolong terus saye mahu menjerit pulak..haha..mic itu saye punye!gempak tak!!

memang sebelum ini ade jugak kawan kawan saye yang ajak karoke tapi mereke ajak tak kene waktu sebab mase tulah ade assigment yang membuatkan saye serbe serbi salah nak pergi walaupon hati megelodak melonjak mahu menjerit mahu pergi..tapi tak pe sebab bile cuti mesti harus pergi..biasenye saye pergi dengan kakak kakak saye dengan seorang teruna..adik bujang saye lah..tapi kali ni cume kami berdue je..takpe..maseh lagi meriah!!

heheh..saye suke karoke ikut jam tak suke ikut lagu sebab kalau sejam tu saye boleh next next lagu je kalau da bosan nyanyi lagu tu..tapi kalau lagu tu tengah uji kemampuan tahap vocal saye, saye akan bertahan..memang kaw kaw punye lagu saye ambik kali ini.haha..kadang kadang kite kene jadik minah jiwang bile masuk bilik karoke ni sebab lagu lagu omputih ni vocal diyorang tak sehebat lagu lagu melayu 90 an ni taw..hehehe..tap serious..syok bile melalak menyanyi walaupon vocal saye tibe tibe kecundang saye tetap teruskan jugak..haha,,alah..bende tu normal lah..tak semue orang sehebat saye..tak caye??lihat nih!!geram pulak!!

hebat tak??ziana zain pun kalah wei..gua malas nak tunjuk bakat je kat luar..hahah..adik gua pon muke bosan tunggu turn die pulak nak nyanyi..sabor ye shahrul..jap lagi turn kau pulak..tapi before balik tadi saye dengan adik saye ade beli something sempena hari ibu nanti..saya akan update nanti..tungguuuuuuuuu

*balik dari karoke tengok maharaja lawak..ape pasal amir tak tersingkir lagi..geram pulak saye!!

thanks for reading~
                

Thursday, May 5, 2011

thor memang best!!~

assalammualaikum..

penat..letih..baru balim dari tengok wayang!!THOR!!best!!tak tahu nak cerite macam mane..hero die..action die..effect dalam film die..syok!!so korang tengok lah sendiri yek!!enjoy..ni muke heroin cerite thor yang tengah makan,,kitorang candit tadi..hahaha..hodoh..gelojoh!!

lagi satu saye nak beritahu saya dah mendaftarsebagai pengundi..so hari mengundi akan datang saye sudah boleh memangkah..jangan jelous!!cuti kali ni makin lame makin seronok!! tak sabar untuk ke pulau tioman pula!!

thanks for reading~
                

Wednesday, May 4, 2011

i m home~

assalamualaikum..

yeah...saye dah dirumah..seronok beronok ronok tahu tak..actually da 5 hari kot saya kat rumah tapi baru nih sempat nak update tentang balik kampong nih..tak sempat lah..seronok sangatlah kot..heaven..memang rumah adelah syurga dunia..rumahku syurgaku kan..walaupon kat rumah aku kene kena rumah..lengoh kaki saye taw..huh..mak saye cakap kakak kakak saye yang balik semua tk reti nak mengemas rumah kalau balik..so mak saye buat cadangan mintak upah kat ayah..yeah....upah yang first saye dah dapat..ayah da tolong bayarkan broadband ni..thanks ayah..upah selanjutnya akan datang..hehehehe..

okeh..baru 5 hari saye balik kampung tapi dah banyak aktviti taw.heheh..malam sabtu saya sampai sini..ondaway balik saye dengan kakak dan bakal abang ipar saye(mereke dah tunang) singgah kat seremban..bigboss saye nak belanje makan..tu yang membuat kan kami sampai lambat..pukl 2 baru sampai rumah..plus jam kat jalan lagi,,shit!!sampai rumah..lepas rindu kat mak ayah dulu..borak nye borak baru tidur..yeah,,rindu kat mak ayah dah hilang..

mak ayah and muzzaffar

okeh..bangun je tidur kakak saye terus cakap nak pergi kluang..yeah...seronok..jumpe semua anak2 buah saye yang comel comel belake..memang mereke semakin besar semakin comel..macam untie dia ni lah..heheh..2 bulan saye tak jumpe mereke ternyate mereke semakin comel..sumph sangat comel lah..nak tengok??ni hah..

ini adam muzzafar
die pakai baju yang saye baru je bagi kat die..comel kan!!angguk saje!!

ini zharif khusyairi
muke die tak berape nampak pulak..tapi comel jugak..saye bagi die baju ladybird tapi die tak pakai lagi..sebab die kecik lagi..

mereke berdua nihmasih dalm bulan bulan lagi..gambar kakak and abang mereke tak de lah..tapi serious mereke makin comel selepas due bulan saye tak jumpe mereke..alhamdullilah..

esok nye sampai je rumah macam biase kene tolong mak ayah jual air tebu pulak..tapi mak ayah tak de gi meeting..almaklum lah..mereke sangat aktif berpolitik!!heheh..jadi cume saye kakak saye and bakal abang ipar saje and adik teruna saye yang begiat dalam bidang air tebu!!fun wlaupon penat!!

tibe tibe je peteng tu kakak saye ajak pergi gunung ledang..wuh..betambah seronok!!dah lame tak bersejuk sejuk dalam air..memang saje jadik puteri gunung ledang lah!!dah banyak berubah lah..tapi still cantik wlaupon ramai orang lah mase saye pergi..tengah cuti kan..ramai gile..tapi jumpe jugak port baik nak mandi!!




cantik tak??kepade mereke mereka yang tak pernah tengok gunung ledang nye air terjun..ini lah die!!!!dan kepade mereke yang nak tengok puteri gunung ledang..ade kat atas gambarnye..sangat bee-autiful..heheh..okeh..rasenye dah tak de cerite lagii nak distory mory kan..saye gembire sangat walaupon saye tengah berpikir result ynag bakal keluar..takot...

thanks for reading~

Sunday, April 24, 2011

exam week~die

asslammualaikum wahai readers2 sekalian..
nampaknye saye memang dah lame tak mengupdatekan diri dalam bidang belog nih..entry yang lame tu da bosan lah saye tengok..almaklum lah..sekarang saye sedang melalui minggu mati..exam..bangun tidur nak tidur nak makan tengah makan nak mandi tengah mandi semue nye jadik tak kene sebab final exam nih..pening lah~baru malam ni lah saye dapat rilek sikit walaupun sebenarnye ade lagi 2 + 1 paper yang terpakse merelakan diri untuk saye jawab dan study..sumpah sangat hard saye study..study macam tanpe memikirkan mase depan..hahah..boleh caye tak??mesti lah..tapi alhamdulillah sebab ini adelah final week yang sangat bahagia sebab selalunye saye akn demam da dekat dekat dengan tarikh final..naseb sangat baik sebab antibody badan saye kuat untuk sem ni walaupon saye ade 7 subjek exam..


ojan yang buat untuk saye

dan sudah semestinye keadaan struktur berat badan juge akan berubah sebab nye terlmpau banyak berfikir dan berzikir, nafsu makan memang sangat meningkat tinggi thu tak!!memang tak dapat nak control..ni dah pukul 3 pagi tapi perot saye dah lapar macam tak makan petang tadi..gile kan??tak pelah..cuti sem yang sanagt pndek ini akan saye gunekan untuk ape lagi....diet diet..tapi saye dah lame tak makan mak saye masak..rindu mak rindu ayah..da 2 bulan eba tak baik jumpe mak ayah..hukhukhuk..bile talipon mak ayah pon, reaksi dyorang macam rindu aku jugak!!soronok!!sangat mesre..,mungkin sebab dah lame tak dengar anak dyorang yang paling degil ni menyakitkan hati dyorang kot..heee..naseb baik akak saye nak balik jumaat nanti jugak..excited nak balik!!

dan sangat bernaseb baik jugak sebab bukumuke saye telah diactived..so kadar mase saye untuk online jug berkurang..saye berharap sangat segale usaha saye untuk sem ini berbaloi dengan hasil nye nanti..doakan saye ye!!amiiin..dan saya rase lege yang teramat sangat sebab semue masalah saye dapat selesai sebelum final week ni..alhamdulillah..semuenye berjalan dengan lancar..

kepade mereke mereke yang berade sekitar saye..terime kasey..kepade die yang jaoh tu *nazrul auzan* terimekasey sebab selalu ade dengan saye sepanjang mase..sangat hargai semue semangat yang awak transfer kat orang walaupon awak kat seremban orang kat puncak alam..jaouh!!!!!

baik..sementare tunggu waktu subuh lagi 2 jam nih plan saye nak study untuk next paper..pROCEDURE..wish me luck!!





Thursday, April 7, 2011

------

tak mampu berkate ape ape
terdiam seketike pikirkan ape yang berlaku didepan mate

mengejutkan mengujekan meletihkan
5waktu doa yang same

tolonglah..cepatkan waktu walaupon mungkin menyakitkan

terime kasey~







Friday, April 1, 2011

fine~


okeh..video ni saye dedicate untuk bufday boy sayang saye..bufday die actually 30 march..tapi saye agak sibok untuk upload video ni semalam so dapat upload malam dekat ke pagi bute nih..SELAMAT HARI LAHIR SAYANG!!

semoge awak panjang umor, murah rezeki kite bersame, tak senang melatah bile ade masalah, and semoge tahun ini berbeze dari tahun sebelummye..tak de kek yang dapat org buat untuk awk sebab dalam bilik org tak de oven, tepong lah, macam2 lah..so cume laptop yang ade..so video movie maker ni saje yang mampu org wt untuk awak..i LOVE you AS much you LOVE me sayang!

*fine..saye maseh lagi boleh hidup selagi ade MAK AYAH KAKAKS ADEK AND KEKASEH yang maseh sayang saye..sudah cukup buat saye semangat walaupun.......to be continue





Thursday, March 17, 2011

~kenape

kenape selalu orang akan tulis 


tai kenape jarang ade orang akan tulis


hahahah(saye da try google..tp tuh yg keluar)

saje je nak wat soklan bodoh sebab saye terbace kat belog kawan saye!!


speak~

~bee strong!!!!!!

~~

letih dengan drama didepan mate

letih jugak tibe tibe aku ter "jadik" pelakon pembantunye

sampai bile si director nak menghabiskan skrip skrip sampahnye!!

aku letih ----  penat

cut!!!!

lantaklah anda wahai si watak utama

setapak kebelakang tak semestinye kalah..cume tak mahu berbalah ~

Sunday, March 13, 2011

ini keyataaan~

rase ini dulu sangat indah

hingga saye terleka terpesona

ouh baru saye terasa

dalam indah dan sangat terpesona

terulit liuk lentok derite merana


saye mule rase bosan

bile mule rase bosan, hati yang dulu rancak bergelora bertekak dengan jelik yang menjelma

rase jelik bertahte dan bermaharaja lela, aura geli mule berperang mahukan kebebasan jiwa

bile geli mule memberontak, anak tekak mula menendang


"lihat ludah lihat muntah" ye!!itu taraf anda!


TIBE TIBE RASE KESAL------


---------SAYE RINDU KAU
YE SUNGGUH!!










Thursday, March 3, 2011

...

okeh...entri ini bukan sambunagn untuk yang entry yang sebelum ini..setalah dihentam untuk berkali kali di inbox dan dibox shout saye, nampak nye tak dapat saye meneruskan proses meluahkan hati dan perasaan yang sentiase dalam perasan..baik..kepade yang yang terase dan terlibat, saye mintak maap..senyum!!!

saye bukan seorang motivator..bukan jugak seorang yang tiade masalah berligar ligar dikepale bukan jugak seorang yang cume mahu gelak bagai nak gila..saye cume mahu senyum saje..manis tuh kan..ade masalah kah tiade masalah kah ade musuh kah tiade musuh kah, saye cume mampu senyum saje..bukan tak mahu bersuare cume saye malas nak berbalah muke..biarlah saye bertalam due muke tapi bukan melaga lagakan mereke tapi muke dalam saye pahit, muke luar saye manis..semue tuh rahsia saye..


ye mungkin tak semue akan suke saye..sumpah saye tak mintak itu semue..saye cume mahu semue orang selese bersame saye..tapi kalau maseh tidak selese..ape salah nye jike angkat kaki saje..bukan tande mengalah cume mahu ambil langkah mudah..langkah yang mungkin tak bagi masalah pade saye dan mungkin juge pade semue..

baik..saye memang bukan cantik laksana bulan purnama cume saye mahu menerangi dunie ibarat matahari yang hanya muncul pade siang hari saje,,tapi pade malam nye bukan menyembunyikan rupe cume mahu memberi ruang untuk bulan menunjukkan bakatnye..saye juge bukan tinggi mulia, kadang kadang ade hine nye,ade salah nye,ade cele nye..seperti anda semue yang mungkin pernah rase diri itu tidak sempurne..begitu jugak saye..

ouh baru saye sedar, saye berade dibawah. tapi bukan untuk dipijak pijak, bukan jugak untuk dihine hine tapi untuk dibantu naik keatas..saye bukan keatas untuk merase megah cume mahu rase bagaimana bile berdiri diatas sambil memandang yang dibawah dengan rase simpati dan rase rendah diri..mungkin jugak untuk bermuhasabah kan diri yang tak semestinye saye akan berade diatas jike tiade yang dibawah yang membantu..

*maap..saye cume mahu berkate kate..jike kurang selese membaca "tekan pangkah dihujung bucu atas kanan anda"





Friday, February 25, 2011

okeh..mahu luahkan hati~

yek..saye memang da lame tak mengupdate kan diri saye dalam belog yang kusam ini..tapi malam ini lain..malam ini saye amat sangat sungguh mengantok tapi entah kenape saye mahu cerite jugak..okeh..before tuh kite panaskan cerite dulu..saye manusia,,kamu manusie..memang mesti selalu buat masalah buat perangai buat orang marah buat orang sakit hati buat orang menyampah kat kite pon ade jugak kan..okeh fine!saye mengaku saye selalu buat macam tuh..sebab tu saye tahu ape yang orang lain akan rase..well kite bukan malaikat bukan orang baik bukan jugak orang orang yang terpilih kan so memang tak dapat nak lari dari semue tuh..baik!!sebelum lagi anda bace anda mesti janji tidak akan terase baru anda boleh scroll kebawah dan terus bace..jika anda terasa itu adelah silap anda sebab anda telah meletakkan diri anda dalam isi isi saye itu..

dengar sini..oleh sebab saye seorang yang sangat mesre alam, mesre masyarakat, mesre jiwa mesre, maka dengan ini ade seorang kawan saye cerite pade saye masalah die yang tak berae nak besar sangat pon sebenarnye,,ade ke patot kawan saye tu cakap yang kawan die tu ngedik.shit!!saye pon ngedik jugak okeh!tapi saye rase saye tak cakap orang lain pon ngedik jugak..kan kan kan??okeh, saye cume mampu beri nasihat pade kawan saye tu, jangn cakap orang lain ngedik tahu tak!!biase lah kan..dunie sekarang balas dunie.pejam celik pejam dan celik balik sekejap je nanti kengedikan kawan kamu tu akan jatuh, masuk, tersungkur, tertonggeng dalam diri kamu.siyez..ini kenyataan. almaklum lah kan, saye umur sudah semakin meningkat so saye dah lihat dengan mate kepale saye sendiri sesungguhnye lah kan dan research mengatekan bahawe orang yang cakap tentang hal orang lain suatu hari nanti die akan jadik macam tuh jugak!




okeh next~ade kawan saye ni jugak..saye sangat sungguh amat kasihan kat die taw.okeh..semua orang tahu yang die ade boyfren and semua orang tahu sekarang yang boyfren die sangat amat sungguh caring taw pade die.siyez..saye nampak boyfren die caring macam mane.tapi entah kenape saye kasihan kat die sebab boyfren die caring segale galenye tentang kawan saye dari hujung ranbut die sampai hujung kaki die.wuh!!sangat sangat caring kan..superb lah boyfren die tuh,,okeh! caring yang saye maksudkan seperti boyfren kawan saye tu adelah K O N G K O N G!! baik.sesiape yang rase akan marah baik anda terus lari dari nak bace tentang ini tapi kalau anda rse anda kuat semangat mahu meneruskan juga nasihat saye untuk anda, "ko jangan marah jangan terase, ini adelah belog saye.jadik saye punye suke mahu tulis ape."ape nih lelaki.ape gune anda bercinte kalau anda tak percaye,kan keprcayaan tu salah satu bende paling penting kalau kite nak menceburi bidang percintaan ni..fuh!!da macam dokter cinte pulak. tapi betul what??kalau korang tak percaye ,macam mane korang nak bahagie dan sebab ketakpercayaan korang jugaklah yang menyebabkan girlfren korang tu lari sebab rimas..asek tak percaye je..macam mane mahu hidup bro!!okeh saye salah sebab saye cakap lebih lebih pasal ini..



wahai boyfren kawan saye tuh "untuk pengetahuan awak, kawan saye tu da memang betul sayang cinte rinde telus melus kat awak tahu tak, awak mesti tak tahu kan. sebab tu awak selalu je tak percaye pade die"..tak perlulah sampai korang kene 3g die lah call die selalulah sebab nye korang tak percaye kat girlfren korang..jangan lah macam tu..kesian saye tengok girlfren anda nati taw..okeh saye ade sikit sikit sikit nasiihat ni.."kalau kite sayang kat someone, kite perlu bagi die sedikit kebebasan untuk buat ape yang mereke suke, sure mereke akan lebih gembire plus akan saynag lebih lah kat korang sebab korang buat die gembire untuk buat ape yang die suke buat"tapi sedikit kebebesan je..jangan banyak banyak..kalau banyak banyak nanti girlish girlish diluar tu makin bermaharaja lela lah!!..cube kalau korang tak kasik die buat itu lah ini lah pastu plus kene buat macam tu lah macam ini lah..korang ingat girlfren korang tu robot??korang ingat die suke ke??gembire ke??korang silap lah!!ouh okeh~saye silap lagi sebab berlebih lebih bagi bagi nasihat..terpulang pade korang nak terus tak percaye atau tak meneruskan sifat semula jadi akorang tu..cume yang saye tahu saye kasihan pade kawan saye..

ade lagi yang saye nak luahkan ape yang ade kawan kawan saye cerite kat saye tapi mate saye nih dah macam mengaum mintak ditidorkan je!!terpakse saye layankan sebelum mate saye lagi mengganas..tunggu sambungannye itu pon kalau saye ingat!!gosssip!!!

ops lupe!!anda jangan terase kalau itu bukan dir anda,,jadik..buat selambe!!ingat..anda sudah janji tadi!!





Wednesday, February 9, 2011

yeay yeay~

yuhuuuuuu......saye sudah habis cuti jadik lokasi saye sekarang atas puncak alam yang indah lagi menawan..seminggu saye cuti sumpah itu bukan cuti pajang yang saye idam idam kan..tak sempat nak pejam celik lagi cuti saye dah abesh!!ouh tidak..saye memang benci hari ahad sebab ahad akan membawak ke hari isnin dan hari isnin hari class saye..kene bangun pagi kene pakse pakse diri siap siap pergi class.. benci tapi saye tak boleh malas malas..paham yeak!!

okeh habis kisah tentang saye yang semakin hari semakin malas..kite tukar cite pasal kakak saye yang ketige..ouh yeah..ella!!ko dah jdik tunang orang sekarang..bile dah jadik tunang orang ko dah tak boleh nak enjoy macam mane aku enjoy..tapi persoklan nye..adekah aku enjoy walaupon aku belum bertunang??wauh!!well...dah jadik tunang orang mesti kene jadik lebih setie..komitmen pon dah jadik lain..almaklum lah. dah hampir hampir nak jadik wife orang ka,,paham paham lah ye ella..

okey..kite enjoy dulu dengan hasil hasil tangkapan dari si  photographer yek..bakat die tak berape mendalam taw..yuuuuuuuu...






bile mahu turn saye pulak..excited..lepas nih turn kakak saye yang eda pulak..then baru turn saye..tapi kalau jodoh saye turun dari langit sebelum jodoh kakak saye, macam mane mak??boleh ke EBA nak melangkah kakak saye yang sedia kale lagi rendah dari saye..siyes..kakak kakak saye yang 4 orang tuh lagi rendah dari saye walaupon hakikat nye bile sye berdiri dengan kawan kawan saye, saye dikalangan yang rendah..well,,baka kiut comel lotey yang datuk nenek saye bawak sampai sekarang melekat..jadik jangan cakap saye pendek..saye cume kiut jeee..saye yang tinggi setakat 156cm pon jadik macam raksasa bile bergambar dengan kakak kakak saye..ok stop cite tentang ketinggian saye yang tak tinggi sebenarnye..

bile agak nye kakak saye nih nak kawen ye??so excited..tak sabar saye nak mencapap muke bile ramai orang datang rumah saye mase majlis tuh..huh..confem ramai!!sonok..kawen lah cepat cepat ella!!

*saye ingin bebas!!



Tuesday, January 25, 2011

ape pasel eyk?

sekeliling saye ade ramai kawan

tapi kenape saye tetap rase sunyi

hari hari saye akan bergelak ketawe

tapi kenape saye maseh mahu ber airmate

saye rase ramai orang yang sayang pade saye

tapi kenape seperti ramai yang sedang mengejek belakang saye

saye pikir saye sudah usaha sebaik mungkin

tapi kenape saye maseh gagal uruskan diri saye

salah saye kah??salah dia kah??salah mereke kah??

huh...entah ape pasal sejak semenjak nih macam berguling guling masalah saye dalam kepale otak saye..kadang kadang seperti semagat saye sudah tiade..kadang kadang pula jiwa saye pulak hilang entah kemane..saye mahu menjadik VIP pade mereke tapi mereke menolak saye..saye mahu jerit tapi saye kehabisan suare..saye mahu pergi kesetiaap alam yang saye ade tapi setiap alam tak pernah megembirekan saye..mesti saye akan melompat gembire jika saye mampu dianugerahkan piala..mesti saye akan suke..mahu jerit mahu nangis mahu gelak mahu senyap mahu bising mahu bercerite mahu kongsi bersame tapi mahu bersame siape??
bersame dia, saye tak boleh percaye..
bersame dia, pernah tikam belakang saye..
bersame dia, dulu ade tipu saye..
bersame dia, pulak pernah benci saye..
bersame dia, selalu maki hamun saye..
bersame dia, maseh belum kenal sepenuhnye..
bersame dia, saye maseh curige..

saye mahu bersame siape kongsi ini semue??
huh!!! saye benci perasaan sedih dengan airmate
maap..saye cume luah ape saye rase..ini belog saye, saye punye suke mahu taip ape!!



Tuesday, January 18, 2011

kering~

siyez! masuk 3 minggu saye kat sini kulit saye da macam habuk habuk yang halus,,bukan kulit saye jadik halus mulus tapi kering da macam pasir halus pon ade jugak sekali tengok..kulit saye jadik kering!!!!

well, saye memang seorang gadis kampong yang rumah nye tak lengkap dengan sistem  pengahawa dingin 24 jam tanpe henti..memang normal lah kulit saye nih terus shock nauzubillah bila kene hawa hawa dingin yang suhu kadang kadang cecah 20 ke 15 darjah celcius..yeke??aku main hentam je suhu tuh..saye tak bawak termometer pergi class, so congak sendiri je..saye seorang gadis kampong rite,,gi class always pakai baju kurung saje okey! kadang kadang je setakat ade 1 class nih saye malas pulak nak berbaju kurung so pakai t-shirt penyelesaian nye..ape cerite pasal baju pulak nih!!

hah!! bile dah dekat sejam saye kat dalam bilik kuliah ouh silap..dewan kuliah okeh! saye kat puncak alam lah.belajar banyak pakai dewan besar yang macam nak tengok wayang tuh..macam mini home theater kat rumah saye pon ade jugak sikit sikit..heheh..berlagak macam tempat aku sorang yang ade dewan macam tuh kan..hah sambung balik..bile da dekat sejam saye duduk membeku kat dalam class tuh, bile saye selak lengan baju ataupon bahase kampong saye, saye senseng lengan baju saye nih..fullamak!!kulit saye jadik putih!! nih bukan putih gebu okeh. nih putih sebab kulit saye kering! shit.bile da kering makne nye saye kurang minum air. tapi saye seorang budak yang yang nerd. gi class saye bawak botol air taw. kering air ape lagi nih..tak kan saye kene bawak satu baldi air gi class??

so. saye tak de choice.oleh sebab masetuh keadaan saye sedang berpuase sunat menyebabkan saye terpakse meniggal botol air berkepale hijau saye tuh tinggal dirumah dan tiade jalan lain selain sikit air budak sebelah saye duduk nih.name dye fatin.naseb baik dye bawak air.sikit air dye then lumurkan pade kulit yang sedang memutih tuh.tapi kesan nye kejap je..saye tak de pilihan terpakse beli losyen lah! dulu saye pakai losyen sebelum nak pergi class. tapi oleh sebab malas nak membayak kan lagi barang dalam loker terpakse saye stop pakai losyen. tapi nampaknye, terpakse beli jugak. nak beli sebamed losyen tapi bajat semester nih tak banyak.terpakse pakai watson or guardian losyen saje..tapi okey jugak kan??tak pon vaseline lah..okey jugak kan??


ouh lagi 1, tumit kaki saye!! mungkin sebab saye seorang gadis kampong lagi agaknye,kaki saye sangat sensitif pade mozek mozek. sejuk!! saye dah tak tahu nak buat macam mane lagi nak bagi tumit kaki nih jadik cantik..no choice again..saye kene selalu pakai selipar dalam bilik!! umur saye baru 22 tahun..tapi tumit kaki saye makin teruk. so sensitif..pening lah pikir tentang kulit nih!!

thanks bace post ini >





Sunday, January 16, 2011

tebiat lame~

ye...sudah genap 2 minggu berdiri teguh kat puncak alam nih..ye! 2 minggu jugak leguh kaki saye tahan turun naik tangge..ye! 2 minggu sudah saye tempuh hari bosan melande..ye! bukan itu yang saye nak luah kan tapi ini soal mukebuku saye..

ape nih..dulu boleh je saye tk bukak berhari hari mase cuti semester yang saye rase lagi membosan kan..tapi ini baru 2 minggu kat sni rase nye hari hari saye bukak mukebuku saye yang macam huduh nih..tapi saye suke jugak bukak..argh..tebiat lame saye..shuh!!!nak tolak jaoh jaoh..tak nak bukak lagi..aduiii..macam mane nih anda??

tapi mukebuku nih saje buat hilang busan kat sini..nak kuo shopping berbelanje, kt PKNS tu ape ade..saye datang sane beli muffin 2.30$ je da puas..lagi satu tengok akaun bank PTPTN saye yang beribu ribu tu semakin berkurang angkenye..pelik!kenape makin berkurang.mane duit aku tuh hilang eyk??rasenye baru cucuk cucuk cucuk cucuk cucuk cucuk berape kali je..mane duit saye lari nih!!.aduy..kalau tak disebabkan LCD laptop saye nih rosak da lame saye beli handbag ROXY tu..aduy..menagis nyah mak tengok handbag tu kat alamnda haritu..nak beli takot bajet lari tapi bile tak beli tak sedap hati..terpakse jugak cekal kan hati kuatkan jati diri..hahah..dah macam aku kat kem bina diri plak..

mukebuku mukebuku mukebuku..ape jadik pade mereke mereke termasuk aku kalau tibe tibe bukak mate esok nk login mukebuku ni tapi keluar "no result  showing for FACEBOOK "walalalal...gilo kentang!






Wednesday, January 12, 2011

ye!!saye model dia saje~

location : putrajaya
time : evening

ye..saye adelah model wanna be okey..orang nak cakap ape saye tak ambil peduli.. yang saya tahu saye seorang  model untuk dia sahaja..si photographer,,i love you..

berbekal kan jacket hitam ala ala liyana jasmay, white t-shirt cover my hip, lee jeans yg lusuh and roxy hitam ala ala kulit ular untuk alas kaki saye pon da cukup menyenangkan photographer untuk snap gambar saye..huh..letih

rambut?saye selesa biarkan rambut saye bergerak bebas,,semenjak dua tiga menjak berambot pendek kan..senang nak menggayakan..

make up?sorry  no make up..just letak sikit eye liner and compact powder sudah boleh menyerikan muke saye yang kadang kadang gelap rupenye..

saye tak pedulik ape orang kate ape kene dengan dress up saye sebab saye rase itu style!!
enjoy!!



 anak dare tak elok duduk kat tangge tapi saye rilek je!!


 dinding ini sangat unik design nye


 see..2 kali snap kat sini


 design banggunan yang smart ditambahkan dengan senyuman dari saye menambah kan lagi nice pade gambor 



 again..this wall


 anak ikan duyung yang sangat sweet


 simple but nice right??


 uh..my nose!!demmmm


 ouh my teeth??shit!!


 saye rase gambar ini paling cantik..setuju??


 hijau rumput = kenyamanan
banggunan canggih = permodenan
combine together = elegant


 main air manje manje


 wah...unik sungguh!!


 aik??BEEEEEEEE its me??


 wuh!!


 selok belok kerusi


 wah...posture badan yang sangat bagus


 saye lihat sungai yang menyeram kan


cantik!!


tak perlu DSLR bagai bagai untuk ambil gambar pon da cukup dengan bakat yang ade..ape guna ade camera canggih canggih tapi bakat tak de..kan..

thank to photographer
many many many love!!







mesti syok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...