Pages

Subscribe

Sunday, December 26, 2010

perempuan~

saya adelah perempuan tapi oleh sebab kegedikan yang sedia ade dalam diri saya sila pangil saya gadis..hahah..mungkin juge sebab saya nih cumil dan maseh lagi anak dara sunti so u all boleh panggil saya gadis. oleh sebab juga saya seorang gadis saya mesti tahu ape gadis suke ape gadis tak suke. kepada lelaki yang berkenaan sila ambil bende ini sebagai cara anda untuk ambil hati saya yee!!

sebagai seorang gadis yang tak berape sempurna, rupe pun tak berapa indah, peragai yang kadang kale sopan bin santun, tinggi yang sekadar tinggi tak mencapai awan lagi, harta pon tak jumpe lagi dan kepala yang belum cukup pandai nye nih mesti ade rase suke and rase tak suke kan. tapi sekali tebgok muke saye nih ade sweet nye jugak taw, tapi sekali tgok je kalau berkali kali saye takot anda yang terjatuh hati..heheh..so klaw anda tak suke saya anda boleh B.L.A.H ok!!

memang saye tak punye citerase yang high taste nak anak dato' ke anak Tan Sri ke, anak Menteri hal dalam negeri ke tapi saya nak jugak yang ade harte cukup untuk saye cukup jugak untuk diri sendiri ye. bukan nye saye ni gold digger bukan jugak saye ni meterialistik punye betina cume zaman sekarang mane ade beli bende pakai cinte semate. nak tengok cermin kat toilet awam pon saye kena bayar 30$ taw. agak agak kalau beli beras tokeh kedai tuh nak bagi kite beli ke kalau "saye ade cinte untuk isteri saye, boleh saye gune sistem buter untuk beli beras dengan cinte tak??"hah!!memang lah kau order kaki masak tiga rasa dari tokeh kedai tu. so, harta mesti ade untuk jamin mase depan saye mase depan dia dan mase depan a**k kami ke..heheh..i wish!

kemudian agama dia. walaupon kepala saya selalu terdedah sana terdedah sini saya idamkan jugak lelaki yang cukup agama dia. at least boleh jadik imam saya tak pon boleh bacekan doa makan dan doa buke puasa ke. kenape doa buke puase ye?? sebab kadang kadang ade jugak lelaki tak tahu bace doa buka puase. so memalukan. so, pade lelaki yang nak ambil hati saye sila practikan dari awal ye sebab saya suke makan bace doa berjemaah. baru afdal kan..setuju??kalau setuju sila anggok saje.

anakbuahsayahaziqasafiyyah(pakaikupiah)

untuk gadis yang tak berape ade rupe ni, kulit pon tak berape nak cerah, lesung pipit pon belum sedalam lekuk lesung batu, ketinggian pon tak cukup syarat nak jadik polis, gigi pon tak berapa nak rapi macam pagar gigi tapi saya pakai ubat gigi kayu sugi taw. so saya nak jugak memandang rupe. at least sedap mate memandang cukup lah. tak nak macam kamal adli. walaupon dia tu tough tapi dia hot sangat. saya takot nanti dia frust bila tengok ramai lelaki tergile gilekan saye..hahah,,kamal adli, i luf u walaupon kau da ade intan ladyana yang mata dia lagi sepet dari mate saye nih.huh! dislike this statment!!

as a women yang tak berape nak manje ni, ape salahnye kalau sekali sekala anda bagi hadiah kat saye. mesti melonjak lonjak saya gembire. saye tak minta roxy ke, MNG ke, ZARA ke, GUCCI ke, ouh gucci belum lagi saya nak sebab tuh citarase mak saya tapi sekurangnye baju kat shoping complex biasa pon da boleh buat saya rasa saya ni manje taw. tapi  setakat nak beli baju kat bundle pon anda tak dapat nak bagi macam mana anda nak beli kan saya barang hantaran nih wahai lelaki kat luar sana. tapi sebenarnye, i luve shopping!! ade bajet untuk saya shopping lagi buat saya bahgie!!

ehsangoogle

ouh ye mak ayah saya. kalau anda seorang yang maseh belum cukup diajar tentang tatacare hormat orang tue, sila undur diri anda sebelum saya tolak anda masuk dalam nerake. mak ayah saya anda jangan buat main main ye. anda hormat mereke pon da seperti anda hormat saye. tapi jangan over over sangat ye sebab saya tak suke yang over over. da macam anda sedang berlakon opera cina pijak nyamuk pun tak mati. sekurang kurangnye anda tidak "kepale otak ayah ko lah mak ko lah" memang anda mintak saye lipat kaki anda macam saye lipat kain batik saya lah. cet,mcm pakai kain batik je ko nih SUHAIBAH!! ayat berlagak kuat je tuh..kikikiki..

lagi satu, saya nak yang setia kat saya walaupun kepala saya agak gile gile tapi saya sudah setie ye sekarang!!

kalau semua kat atas nih dah ade kemungkinan besar anda akan berjaya ambil hati saya. kalau masih belum cukup sifatnya sila befikir dahulu sebelum bertindak sebelum anda juga yang menagis kat tepi tangga. jangan salahkan saya ye!



Saturday, December 25, 2010

benci~

mesti korang terase ingin tahu ape yang saya benci..saya benci status saya sekarang..kenapa saya pilih status nih ye??pelik lah saya..boleh tak saya request nk patah balik kalendar. nk patah balik jam kt dinding lambat sangat. kalender jelah.

kelmarin teman saya talipon.dia bercerita tentang diri dia pada saya..ouh alangkah indah nye hidop dia yang memegang status S.I.N.G.L.E.tapi saya??sila jawab sendiri persoalan yang sedang tergiang giang ditelinga anda.kalau diberi pilihan saya mahu jadi seperti teman saya..hidop dia..tak perlu jaga hati siapa siapa, tak perlu ambil hati siapa siapa, tak perlu turut perintah seprti dijajah, tak perlu membuat laporan pergi dan balik dari rumah, tak perlu tunjuk cara yang terbaik untuk siapa siapa, tak perlu juga kumpul duit untuk pergi dating lah bagi hadiah lah.. tak perlu!!

huuh!!memang sangat busan hidop didunia saya yang perlu buat semua yang tak perlu teman saya lakukan tu..ouh bala tu semua bagi saya. saya rasa nak lari dari semua nih. ye saya mengaku dulu saya pernah jadi olahragawati sekolah satu ketike dulu sebab saya juara lari pecut taw tapi yang nih saya susah nak pecut. ape pasal??

pernah beberapa lama saya cuba bertahan menjdi seperti teman saya tapi honestly saya dipaksa dipaksa dipaksa.hate it!! saya peduli ape orang nak kate. yang saya tahu saya akan cuba jugak kembali kezaman sekolah.pelari pecut!! burye ye!!


Thursday, December 23, 2010

kenapa saya suka gigit kuku~

semua orang ada tabiat buruk yang mungkin korang tak dapat nak ubah kan?? heheh.. saya pon ade jugak tabiat buruk yang saya pon tak tahu macam mana saya nak ubah and elakkan daripada buat tabiat tu..GIGIT KUKU!!

tu lah..gigit kuku. syok wey.korang tak caya cuba korang try..siyes saya pon pelik ape pasal dalam banyak banyak aktiviti yang berfaedah kat luar tu, gigit kuku jugak yang saya pilih..tapi saya cume gigt kukuk jari tangan je eyh..jari kaki tak sampai lah kepale kt bawah nk gigit jari kaki tu so terpaksa lah saya pilih jari tangan je..

tak percaye ke??sini check lah..kuku kuku jari saya krim salam lah nk tumbuh dengan panjang dan cun melecun macam model model cincin tu..mesti ade senget benget..kalau da terlebih syok gigit tu kadang kadang sampai berdarah. scary kn??sebab tuh lah saya sgt jakun kalau kuku jari saya nih tumbuh panjang taw..bukan senang kuku nih nk panjang..belum sempat panjang saya da menjahanam kan..so jangan suruh saya potong kuku kalau mase tuh kuku saya sedang dalam peumbuhan ye tuan puan!!sebab saya suke bile kuku saya tumbuh dengan segar..tu bermakna perot saya keyang selalu kot sebab tuh tak ingat nak gigit kuku..heee

kadang kadang tengah tengah syok saya gigit kuku "BEE,,TURUN TANGAN TU!!" kene marah..padan muke..nak tahu sape yang marah?? ni hah.. effah!! dye nih selalu bebel bebel kalau dye nampak saya tengah gigit kuku depan mate dye.. berbulu jugak muke saya..tapi memang agak selekeh kan  sebenarnye gigit kuku  nih.sebab tuh lah dye marah aku agak nye kan..selekeh lah ko nih bee!!

(ehsangoogle)


*tibe tibe teringin nak pergi pedicure manicure..polamak..manje nye kuku saya!!



Tuesday, December 21, 2010

~jiran saye

utk pegetahuan awak2 yg tgh membace nih..rmh saye adelah area rmh kdai taw..tp rmh saye bukan kedai lagi dah..dulu je mak saye jdik chef and ayh saye jdik pembuat air..tp skrg..mereke sudah goyang kaki lah..sebelah kanan rmh saye nih ade 1psgn datuk nenek taw..mereke nih mmg dah lme berjiran dgn saye..alkisah saye nk cerite nih..

mereke ni mmg dah lame berjiran dgn saye taw..mereke nih tak bkk ape2 perniagaan pon..tuh yg saye agk pelik kenapekah mereke dduk kt sblh rmh saye..setelah sekian lame bru mereke bkk perniagaan kedai jual minyak..si suami nih da agk tua taw..around 60kot umr dye tuh..yg wife dye pon dlm umr cmtuh jgk cme muda sikit kot..mak saye ckp dye da kawen 2 taw tp malang sungguh naseb si isteri pertama kerana biase lah lelaki klaw da ade yg baru lupe yg lme..saye pon tk pnh nmpk isteri dye yg petame tuh..tup tup je  saye thu dah meninggal..

si datok nih kan peragai dye nih..iiiiiiuuuu...saye nk ckp pon mympah thu tk!!saye tpost sal nih sbb nk bthu kt u all smue nih yg betape gtl nye lah si atok nih taw...skit ati aku lah terbayang muke kaw!!mcm nih taw..td mak saye da siap2 bsuh bju siap sidai..pastu mak saye nih kuo lah..tbe3 lepas mndi saye tgok langit tuh mcm tk mengizinkan panas smpai ke ptg je..saye pon kluo lah nk angkat baju yg mak saye sidai..ondaway saye nk kuo dri pintu nih saye nmpk lah si atok tue ni nk park kete dye kt depan rmh..alkisah jgk dye tgh repair atap depan rmh dye,,nth kenape nth dgn atap dye..yg tuh saye tk thu..so dpn rmh dye penuh lah dgn brg2 owg yg menukang lah dgn tgge lah..kayu2 lah..mmg tk de tmpt utk di lepak2..



lepas je dye park kete dye dye nmpk saye tgh sibok mggkat bju2 kt ampai tros dye crik port nk dduk..dlm ati saye(siooot nye owg tue..ko sje kn nk mgtl cuci mate)nseb baik lah saye nih agkt baju kt ampai je..klaw saye agkt bju kt bdn nih..cmfem dye dtg dok dpn rmh saye nih plak..mate dye tuh..huh!!dye igt saye tk nmpk menjeling2 hah..jeling ape??tk kn jeling baju ygsaye nk agkt lak kot,msti lah tgok owg yg agkt bju nih hah..mgode ke saye nih smpai nk jeling2 cmtuh..nk tgok ckp je..blh saye bg tok pnjm cd biru tros..nk??

lpas setle agkt smue bju2 tuh..mmg hujan turun lebat gile thu tk..saye masuk maki hamun lah!!pfffffffffffttttt btl lah si atok tuh taw..adek saye pon tye lah asl lah kakak dye yg sopan santun nih memaki mehamun..saye cite lah..mule2 adek saye nih blh back up dye..wah!!mmg berbulu lah..saye pon srh lah adek saye tgok dye kt luo..klaw btl dye tuh mmg nk mncuci mate msti dye da msuk rmh dye blik lpas saye masuk..lepas adek saye msuk rmh blik..see..btl..si atok tuh da msuk rmh dye blik..mmg mlmpau..

act..dulu mase mak ayah saye bkk kdai lg,ptg2 da mmg tugas searian saye lah kne kemas kusi meje..oleh sbb dye tdgr alunan hentakan kusi meje yg saye susun tuh trus sje dye kluo nk tyang muke..dye igt dye hot ke saye nk tgok mke dye..ouh man..mmg aku rse nk balik cermin yg plg besar kt rmh aku nih bg ko tgok mke ko puas..yek atok..saye thu isteri atok tuh dah tak bergetah lg mcm saye nih tp tk pyh lah atok tetunggu2 saye kt luo rmh sbb saye pon tk nk tgok mke atok lah,.geli saye tk terhingge..rase respect saye kt atok tros hlg lah!!

pastu saye cite kn sal nih kn mak saye..mule2 mak saye tak caye sampai lah mak saye kne kt btg hidong sndri..wah atok!!kt mak saye pon atok nk jgk ke!!atok tk nmpk ke ayah saye tuh,,mke dye grag taw..blh tlan atok bile2 mse je..aish atok2...ouh atok..umr atok tuh da mcm rumah kate pergi kubur kate mari taw..tp klaw peragai cmni blm tntu kubur nk pgil taw..tkot kubur pon tkot nk trime..byk lg lah saye nk story mory sal jiran saye nih..tp tak tercite taw..

*blm lg cite sal jiran saye yg lg sowg..huh!!!







Sunday, December 19, 2010

3rd award~

yeah!!

saye dapt award lagi wt kli ke 3



thanks sgt2 utk keyah sbb bagi award nih kt aku!!

tp sgt pelik sbb tk de pape utk de selesaikan utk saye amek award nih

hehhe..tp tk pe..rezeki award nih kn

award nye pon mmg kne gn blog saye

mmg sgt bee-autiful kan

saye nk pas award nih

~cik kesya!!

~cik iqa!!

~cik che sue!!

~mr.mabok !!

and for my best buddy in the world

~cik yana!!

anda2 semua cume perlu berterima kasey je kt saye!!wakakaka


setuju atau tidak~

Semakin senior si lelaki, semakin tinggi market. 
Semakin senior si perempuan, semakin kurang market.

yeah!!
saye sgt setuju walaupon ayt tuh agk mencabar krealibiti saye sebagai perempuan.

market si janda lebih tinggi
berbanding market anak dare.

yeah!!
saye setuju jgk kerane jande ade byk pengalaman berbanding ank dare.
lainlah klaw ank dare tuh selalu crik pgalmn sendri (hehehehhe).
lagi 1 ank dare nih kdg2 agk mgade2 sgt lah (sorry bukan saye).
klaw mak janda..mereke lebih matured dlm mgode taw.



Wednesday, December 15, 2010

~PERAWAN

saye lah perawan yg maseh mencari  C.I.N.T.A


~cuti

celik mate pgi2

trus saye kemas katil

trun tgge rmh

msuk dapow

tgok bilik mak ayah

-tutup terkunci-

"again..kluo lg dato dan datin nih lah"

"sarul..adek..sarul"

penat aku jerit2 lah

"again..adek aku yg sowg nih pon kluo"

ape lg

 senarai tugas harian bile ank dare duduk rmh lme2

"kemas rmh"
"vacuum rmh"
"bsh pggan"
"mop lntai"
"kmas dapo"
"bersih kan laman rmh"

bile sdh siap..bkn trus mndi

senam senam senam

"mari sme2 kurus kan bdn anda"

"skipping 1000x kli cinte"
"sit up 50x kli bile celik mate"
"sit up 50x lg bile mahu tutup mate"
"cycling + swimming 50x bile bkk mate"
"cycling + swimming 50x bile mahu ttup mate"
additional..baru jmpe tddan akn saye start esk

"squat 50x kot"

lpas tuh baru saye mndi

huh..sgt legee bile sdh berpeluh2 lah
yeah..semoge saye berjaye capai target saye

*p/s..itu adelah rutin harian saye bile cuti lme2 dduk dirumh saje
hah!!lg 1 kdg2 saye kne tipu jgk..hahah..anda mmg terbaik!!



mesti syok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...