Pages

Subscribe

Saturday, June 19, 2010

hujan lagih~


hujan selalu wat aku gembire

bile memandang nye

senyum manis nye

gelap2 kulit nye

kembang2 hidung nye

kengkang2 jalan nye

swet2 percakapn nye

madu2 bahase nye

baik buruk care nye





mane kaw argh!!!

mane kaw!!!

mane kaw!!!

lupe kan saje

dulu kaw buat aku gembire sekarang kaw aku blur

BEE mmg suke hujan sebenonye..bile hujan igt kt BEE yerk =]









Friday, June 18, 2010

pesan mak

mak saye selalu pesan

klaw jatoh bgn sndri

klaw kalah bangun kembali

klaw marah cube sembunyi

tp mak tk pernah pesan

klaw jatoh, salah kan org ini

klaw kalah, tewaskan dgn kejam sekali

klaw marah, api kan lgi





hanye 1 saje pesan ayah,,"klaw da berdiri ats pelangi jgn lupe owg yg maseh dikaki bumi"



~anda tak merase hine nye anda blh bergelak ketawe~

Wednesday, June 9, 2010

kawen~

entry kli ni agk berdebar sikit
wow??kawen??bkn EBA eyh yg nk kwin..ni cme blog semate2
umr kaw 21 EBA,,da blh kawen tk??

klaw diikut tgok dri luaran mmg da blh nk kwen kan
tp oleh sbb sifat2 kewanitaan kaw tu blm terserlah
mak kaw terpakse batal kan niat kaw tu klaw 
kaw mgtl nk kawen

buat mse skrg ni je lbh krg 5 owg bdk2 sebaye gn EBA yg dah dan bakal kwen thu tk??
uhhhhh
cepat sgguh seru mereke berkeluarge tuh smpai
tk gementar kerk??
(soklan buduh)
(kawen tuh NIKMAT)


ade kawan EBA tu lg advance,,da ade ank plak..
lg cepat..uhh..agk2 ble turn sayeeeee ni..
klaw di tgok2 kan lg 5 ke 6 thun bru kaw kwen lah EBA
tk pe..asl kan ade jodoh




1.nani thuraya


~dye da kawen dan da ade ank pn skrg
plg mmbgge kan kot
dye kwen gn cikgu dye dlu tuh..
klaw da jodoh tk kmne kn
skrg da ade ank sowg..girl~


2. mahirah anuar

~dye kawen lps SPM
mybe jodoh dye da smpai cepat sgt
tk de gmbo yg blh di upload sbb
eba krg rapat gn dye
tapi kami tetap kawan
tp mse dye bersanding EBA ttp dtg taw..
dye da ade ank sowg..baby girl~
terigt dlu EBA gn dye fight utk jdik olaragewati
tp EBA yg dpt..besh!!



3. seha


~mmbe EBA yg putih lg gebu
EBA dtg wedding dye mse cti sem lpas
mmg gebu da kaw seha.blh jdik mak
tp ape yg aku thu lah
dye tk nk pkwinan dye tuh diketahui kawan2nye
aneh..
sbb dye mseh bljar lah~
terigt sbb dye ni diam je dlu kt sekolah taw..diam2 ubi berisik


3. mastura


~siap gn gmbo ank dye EBA bg
ameeeeeek
dye da kawen sethun lbh dan ade ank sowg..
cumiil ank dye
tp dye ni njoy je
plek lah EBA
tp tkpe asl kan rmh tgge dye bhgie kn..
husben dye kawan EBA jgk tp jodoh mreke
knl di tmpat lain..ahah~
terigt dlu dye ni mse skolah ade wt hal..
msti kaw tergelak kan klaw kaw trigt  kan mas??


4. suhailah

~yg ni kawn yg EBA knl mse kt PLKN dlu..
igt lg dlu sbb husben dye ni pnh ckp
"klaw ila crik laki abg tros msk minang"
kami yg dgr bergelak2
igt kn dye main2 rpenye bnar lah~
si ila ni degil gi crik scandal 
ape lg..husben dye wt btl2
tros msk minang..mak dye pn tk pikir pjg tros kawen kn mreke
tk de gmbo yg dpt di upload sbb EBA tk gi wedding dye
dye pn ckp nk send gmbo
tp tk de jgk..
semoge kowg bahagie~
ila..scndal kaw tuh skrg crik aku plak..cmne nih??


5. huzaiyaton


~yg ni blm ade gmbo lg sbb bakal kawen 13 jun ni..
uhhhhh
yg ni EBA akn gi sbb rmai kwan2 EBA yg gi nt.
tk sabooo..nme dye yat
dlu kt skolah sme2 gedik gN EBA..
tp dye mng lg..ahahha..
selamat pengantin baru YAT..~
lpas ni aku nk byg kan kaw dokong ank plak..


ade lg kwn2 EBA yg da kwen jgk tp  lupe lah
jiran EBA pn nk kwin jgk nt..ahha..

*STOCK UTK BOYFREN DA BYK JMPE
STOCK UTK HUSBEN MSEH BLM ADE*



Sunday, June 6, 2010

sedikit pesanan~


klaw kaw rse kaw lawa

-ade lawa lg

klaw kaw rse kaw cntik
-ade cntik lg

klaw kaw rse kaw pandai
-ade pandai lg dri kaw

klaw kaw rse kaw kaye
-kaye mne harte kaw tu

klaw kaw rse kaw bagos
-kaw pikir sebagos mne kaw tu

klaw kaw rse kaw susah
-susah kaw tu blm ckup susah

klaw kaw rse kaw sedih
-ade yg lg sedih


i. owg lain bg nsihat ande jgn membongkak menolak nye

ii. owg lain bg pndagan anda jgn memijak menghine nye

iii.owg lain meminte ande jgn memaki nye

iv. owg lain tak sempurna jgn ande mengherdik nye

v. owg lain merendah kan jgn anda menambah nye

vi. owg lain menyukai nye jgn anda pule mengutuk nye

vii. owg lain sayang anda jgn anda meluat pade mereke

~~~sekadar nasihat utk kawan2 saye


trip 3 hari 2 mlm~

utk intersesi yg sgt mmbosan kan..kitowg smue plan yg baik pye!! beberape hari sebelum tu EBA tbe2 je rse nk terjun dlm laut..sgt sagap dgn air laut lah~fatin plak ckp on je nk gi rmh dye..mne lg???port dickson lah~mle2 plan tu cancel,,tp tbe2 mlm lps dinner smue nye jdik porak perande sbb plan tu on smule..ahahahh..mmg nikmat..3 hari 2 mlm tuu...bgn pgi awl..pkul 8 siap2 smue..nsib baik brg3 smue da pack dri mlm sbb tlmpai excited yg mlmpaw2 kot..da siap smue naik bas mcm bese..

hari pertama~


tiade gmbr semase kami bertolak yg dpt EBA snap sbb msing2 lupe nk snap gmbo..asl ntah!! smpai pD ayah fatin amek kitowg..tbe2 mse tu rndu kt pak cik mutalib!!ayah EBA..smpai rmh fatin,deal gn bdk laki plak..ptg skit mndi laut sbb kami da tnmpk pntai dlm pjlnan gi rmh fatin tu..mmg tk sabow..kami yg pmpn tidow rmh fatin..yg lelaki plak..agk malang sbb tk de bdk pD yg lelki plak dlm clas kami..so mereke tiade wang lebih terpakse tidow dlm surau..amek keberkatan sikit..pkul 530..lpas asar utk mdapat kan afdal..ahah..gerak ke teluk kemang..fatin yg bthu lah~naik 3 kerete..zaid dan viva nye..fatin dan kancil nye..arul dan unser biru nye..mmg muat semua seramai 14 askar yg bakal hitam..





































tanam mayat!!lelaki ade buah dade!!menarik kan..asyazali..dye pye mglabah mse di tanam tu bernafas kencang tu..tk reti diam!!



EBA melompat!!!

tk de plak gmbo kerete2,,hehe3..mndi lah~ape lg..ombak mmg sedap dgn matahari yg agk memancar waktu ptg..ahaha..hitam lah kowag!!da hamir siap mndi ni..tbe fatin.."alamak..kunci kerete" dlm poket dye!!mmg terok lah~fatin tlh mybbkan kerete kancil nye tu tk dpt bergerak..kesian kt kami..kerete tu t rosak tp sistem plak wt masalah..tk psl2 EBA kne mrh dgn mak cik nogori..tkot!!



agk mglbah jgk mse tu..abg fatin pyelamat kami..ahahha..simple je problem tu rpe nye..ahhaah..pdn mke kami sbb mlm tu ade plan lg nk mkn steamboat lah knon nye..tp steam kt dlm bilik jelah..ape lg..tidow...siap mkn mlm smue..mmg letih sbb mandi laut pnt berenang dan lompat sane sini..buat aksi pelbagai..

hari kedua~

bgn pagi dlm pkul 645..awal kan..ank dare msti bgn awal..siap sembahyang..fatin dapt call dri zaid..mntk simpati nk sarapan pgi..kasihan mereke..dtg lah~lg ramai lg meriah!!mak fatin da msk nasi lemak baik pyer..tbe2 nik bual lawak sbb mkn nsi lmak tp tk de smbal..nik..ank sedare aku pn mkn smbal jgk lah walau pn dye mngis lpas tu..ahahah..


siap saje sarapan semua get ready utk 2nd round mndi laut!!hureyyyy...



kami sebelum mandi..EBA..pakai bju yg same utk jimat ruang dlm beg lah~tempat una bwk tempat yg baik pye..baik sbb da lah tk ramai owg lps tu ombak dye..kaw2 pye!!mmg besh lah~main ombak..lg sekali kami berlawan da mcm transformers aje.ahahha..

ahha..paln yg terbaik sbb kami naik banana boat..bro tu nk bg kami 15 hgit sekepale..mahal lah bro..EBA ade kelebihan kan..goyang2 kaki sikit depan bro tu..dpt 11.50 hgit sekepale..ahha..kami semua naiklah ape lagi,,mmg beesh sgt2 lah..mnjerit mcm nk mati lah~tpi lepas siap mndi semua diam sbb trlmpau penat sgt..segal!!








oleh sbb da penat sgt plus bdk laki kne senbahyang jumaat kn..soo berpecah..lps merke solat siap mereke terpakse blik sbb nik nk jmpe luv dye..ahah..so yg tgl kt rmh fatin cme BEE,,ain,,farha..kaisya..tk pelah..mereke da kne blik kn..ptg tu tidow dlu amek tenage yg hilang..mlm plak gi bersidai kt tepi pntai..he3..sweet sgt..tbe2 si BOY EBA nk srh tlis nme dye ats pasir plak.aduy..lyan kan saje..




lepas abesh bercande kt tepi pantai mlm..angin dlm prot pn da byk utk kentot kt bilik nt kami pn gi mkn steamboat sbb kaisya ni tbe3 je nk mkn bnde tu..bese je..tk de yg besh mne pn.. kne 5hgit lak tu..huhuhu..


lepas tu sebelum balik singgah bundle..huhuh..mmg pnas..bese lah..bundle mne ade air cond la ngek..EBA bli 2 slua mmg baik pye cutting and 1 long slim tshirt..mmg cumil ble di pakai..heheh..msk bakul,bakul bocor lah kaw EBA!!mcm bese..smpai rmh gosip2 skit and tidow..

hari ketige~

bgn agk lewat sikit..siap kms2 brg smue trus breakfast..akk fatin da ready nk anto kami gi busten..smpai busten tbe2 arul ajk gi mjlis kwin kwn dye..ala2 hindustan lg..aahha..tk pernah EBA gi mjlis kwin cm2.njoy..mkn dye tk pyh cite lah..mmg sedap..oleh sbb tlmpau tamak EBa mkn tk abesh!!ahah..segal..


gerak semule gi busten..penat lah~



EBA tindik telinge lg..kiri da ade 3 kanan ade 4 lak..smart!!
smpai je rmh kmas2 brg..
letih..esk nk stdy plak..kepale da pening ni


*kasihan pade kawan saye*

Thursday, June 3, 2010

barbeque yg fun~

ahaha..sgguh tk sgke sbb intersesi ni da mcm honey moon lah~enjoy sgt2 taw,,bru td kami smeu bdk MI and bd OT wt barbeque..plan asal mmbe BEE, farha,,dye ni selaku ketua clas..kami semua kne byr sowg 10 rggit je tp mkn sgt2 lah~mmg mlmpau..menu yg di sediakan..ayam..sosej..kerang..smue tu kami yg bkr sndri taw..menu yg lain plak,,nasi goreng cine..mee hoon goreng..coleslow..waaah..sgt nikmat!!








1st~~>lokasi

kami tk de bajet yg bsr..jdi wakaf dlm kolej tlh diperuntukan..ahha..tk pelah..ok wat..slme ni BEE nmpk ade je bdk2 yg wt bbq kt situ..even dlm kolej pn tp lwa jgk ape..view mgdap fakulti kami..indah dan nyaman kne angin mlm..




2nd~~~> dgow menu mcm best je kan..tp smpai2 je  wakaf tu,,frust sbb smue tu tk ready pape pn..bdk2 pn tk rmai lg..BEE pn ape lg..posing skjp yerk..KAISYA mrh..ahahha..like!!lgpn ni mke BEE sblm jdi mgse asap2 dan mke kelaparan sblm kekeyangan..


3rd~~~>prepare pare pmbakar dan bola2 api...meriah lah~tp syg sbb kami kne agkt tmpt pembkr tu dri angsana ke wakaf tu..jao tk jao sgt lah~tp dlm tu da ade bare kot..panas!!tp bkn BEE yg kne agkt..BEE cme get ready utk air je klaw2 mgse yg agkt pare tu tbkr ke,,..ahah..

                                                                                        
smpai je sane tros prepare smue..da ready smue ape lg,,bkr bkr..mne kaw bakar..ahahha..yummmm yummm...asap bkepul2 lah~mle2 tk dpt handle gk nk bkr smue tu,,BEE lah yg sibuk skli..tp tu cme mle2 je..ahaha..intro kan..susun ayam sebaris mgikut brisan supaye naik selere dyowg..




baik pye susunan ayam tu kan..BEE lah yg susun..tk caye??nk bukti jgk..



4th~~~>klaw da bkar semue ape lg..serang lah~makan makan makan makan..prot pn da prepare utk 3 ketul aym 2 kpg sosej and 10 kerang..tp klaw dgor dri sendawe yg kuat mmg da terbukti kaw mkn lbh BEE!!mne aci..asl plak??aku byr kan..ahahah..mmg best lah~ayam tk busuk sbb mse tu kami ade gi family day lah knon nye utk MI,,wt bbq tp aym nye ade plus flavour..bsuk!!tp aym ki ni best..walau pn agk hagus sdikit tp sedap sbb masak sendri kan..kerang tk pyh cite lah~BEE mkn smpai lpe yg BEE ni akn merane tidor mlm ni klaw mkn lbh2..ni pn da stat da gltl!!shit!!kerang dye mse BEE smpai,,kerang tu segar gle beyb!!hidop lg..mati kaw kne bkr..mangse!!



tp btl ke fakta mgate kan yg mkn kerang ni menaik kan nafsu shawat??argh..nikmat tu..heheheh..
ape slh nye btl tk??kuat tu..ahahha..gtl!!

lupe kn psl fakta yg menarik tu..kisah sal mkn plak..nikmat wey..mkn lbh 3 ketul aym bersaiz gajah..5 6 sosej cicah gn mayo dan berpuluh2 kerang yg jdi bahan lantak kami..lupe psl berat bdn seketike..



bdk ni dok bising sbb BEE sendawe yg melampaw gile..kyg sgt lah kot..igt kn da habis tp ade lg rpe nye..smbg lg mkn..rezeki lah~gmbo bwh tgn BEE..


mse mkn tu mcm2 fun yg ade..cite sal tu lah ni lah..hak hak hak hak..terbahak2 kaw ketewe BEE..selesai mkn model pn mgmbil tmpt..mcm bese..posing time..



siap semue ape lg..kemas lah smp sarap kaw!!da kyg kaw blik je..igt kami ni ape hah!!
heheheh..njoy lah~

ni activity plg segal..lps da mntekah darah  blh plak gi bsenam..gile ke kowang..ni smue cima yg ajk..ish3..tp tk pe..krg kn bncit anda ye!!



mlm ni mmpi indah...esk lg indah..kami prgi pD..sgt besh!!kate nye nk bbq lg..ayam ayam ayam..gemok lah kaw BEE..hak hak hak..

Wednesday, June 2, 2010

saye di tag~

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own blog, erase my answers, enter yours, and tag five people including the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real.. nothing made up! IF the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.
1..2...3...go !!!!

What is ur name:
~SUHAIBAH BTE A.MUTALIB~


A four letter word:
~SWAN~
(sbb kt cite barbie byk sgt swan warne putih)

A boys name:
~SHAHRUL ARIFFIN~
(adik sye yg paling keras kepale)

A girl's name:
~SAFFIYAH~
(my little nephew)

An occupation:
~SMILER~
(i m always smile)

Something you'll wear:
~SANDAL SHOES~
(saye ade berkotak2)

A type of food:
~SOUP~
(klaw gi pizza hut saye mkn 2 3 mgkok mushroom soup)

Something found in the bathroom:
~SOAP~
(johnson baby besh)

A place:
~SWITZERLAND~
(my dream place honey moon with my future husben)

A reason for being late:
~SESAT~
(segan nk tye owg2 sekeliling)

Something u'd shout:
~SIOT KAW~
(tk bape sopan tk bape krg ajr bile menjerit)

Something you drink:
~SUNQUICK~
(selalu minum bile tbe hari raye..busan)

A musical group:
~SOULJA BOY~
(i luf "crank that" song)

An animal:
~SEMUT~
(pernah berazam utk jdik rajin mcm semut)

A type of car:
~SWIFT~
(my dream car..sweet + cute for me)

A type of fruit:
~SALAK~
(housemate sye bru je bwk dri trgganu aritu)

this tag goes to :
i. amir medo2
ii. sheerah
iii. nik ahmad rafiq
iv. nurain
v. akmal roomate sopi 
vi. azreen ain isa
vii. thosei yg segal
viii.farha nadia

~da selesai~

Tuesday, June 1, 2010

fakta tentang suhaibah~

ini dye!!




~name penuh NORSUHAIBAH BTE A.MUTALIB

~name utk akhirat NORSUHAIBAH BTE ZAHARAH

~sgt berbangge ade ayh dan mak spti mereke (wlapun kdg2 mreke menyakitkan) tp mereke cinte sejati dye..mereke adelah kebahagian dye..




~tggi 156 m bkn rendah tp cumil..kate nye itu bakat dri keturunan kerana dye baka2 yg cumil..terbukti kerana atuk dan nenek nye lbh rendah dri nye..




~berat 49 kg..kdg2 jejak 52 sbb mkn tk henti2..tp skrg da trun blik..ske sgt lah dye..tkot gemok sbb nt sukar utk dye lari2 kehulu kehilir..mcm berook lah~

~kulit tk bape hitam tk bape putih tp sedap dipandang sdp jge di pegang..pegang??buduh lah ayt kaw writter!!!

~prempuan yg maseh tk sempurne sifat ny..??????

~peragai yg gedik terbukti kerana mak nye selalu berkate "ko ni EBAH krg2kan gedik tu" ayh nye plak " kaw ni EBAH wt krje pn nk gedik ke??"kawan2 dye lak"gedik lah kaw ni BEE"cima yg selalu bkte..tk sedar dye pn gedik jgak..ahaha..pdn mke kaw kne kutuk cima..dye ni manje mgkin sbb Bungsu prmpuan dlm kluarge dan selau dimanje kan oleH mereke2..sape mereke??tye kt dye..writter tk thu..dye ni tk brape alim dri segi agame tp tk bmkne cetek agama kerane dye dpt pgkat 2 dlm drjh khas..(woi EBAH..ade jgk bd dpt lg bgs lah dri kaw)sibuk lah~kegilaan nye pde shopping yg mlmpau lah~terbukti tiap kli dye klua msti ade somthig yg dye akn bli walau semurah mne bnde tu..


~mmpunyai 4 kakak yg lg cumil dri nye..terbukti sbb dri pndgan mate2 owg dye plg huduh..mmpunyai 1 adik lelaki yg mule mngkat umr nye..suare pn sudah garau..aahah..tk thu knape..







~mmpunyai 3 ank sedare dan sowang lg on da way..dlm prot lah..merekw sgt cumil bg pndgan writter lah~




~dye plg bsr dri segi bdn ketinggian dan segale nye lah berbanding kakak2 nye..tk thu kenape..mak dye cakap dye terlebih menetek smase dye kecil..ptot lah bibir dye agk buruk sedikit tk se hot liyana jasmay yg munggil..kenape liyana??gedik??jgn kutuk LJ sbb dye akn mrh nt..terbukti sbb LJ adalah ikon fesyen nye wlawpun saiz kaki tk sekecil LJ..ahaha..bsr lah kaki dye..wlaupn kaki tk same tp rmbut mereke hampir same..like!!




~memiliki rmbut yg pjg..2 thun di bele nye..nk jdi girlish lah knon..gedik sgt!! saat kecil nye tk pnh brmbut pjg terbukti kerana kwn2 nye smse kecik lelaki saje..bebel mak dye "ko ni nk jdik ape eba??tk mlu ke ko sowg pmpn kt situ"..sng je dye jwb..dyowg smue best mak..penah berkubang mse kecik2..tp skrg sudah malu dgn kawan2 nye yg dulu kerane dye sudah ade buah dade..ahah..buduh sgguh!!





~selese dgn pgilan BEE atau EBA..

~BEE sbb tk thu knape..mmbe yg bnme aleen yg dikenali smamse mnjlani PLKN yg skrg brde di di dubai yg mgelarkan sebegitu cumil nme dan melekat smpai skrg..kate nye sbb sukar nk sebut EBA..lidah dye lidah mat salleh kot..ahahha..mmg mcm mat salleh pn mke dye..


~EBA sbb tu nme yg dberi mak danayh..mgkin sbb dye ade kakak yg diberi nme ELLA AND EDA..sbb tu dye EBA plak..mk dye yg ckp lah~bhgie dipaggil begitu krne bgi nye mnje skli..yeke??gli lah~ dri ape yg di ketahui kwn2 yg mgelani nye dri kecik smpai sekolah sje yg mmgil nye sebegitu rupe sblm wujud nye nme utk dye yg ke 2..

~bertadika selame 2 thn di tadika sri ledang..smpai 2 thn lg..tp bebal jgk smpai skrg..tk thu lah kenape..




~dulu pernah bersekolah drjah 1 hgge 6 di SEKOLAH KEB.RKT SRI LEDANG..disitu dye mule menapak sbgai atlet dan olahragawati di sekolah nye..meyertai pelbagai acare dri lari pecut 100 m,,200 m,,lompat jaoh,,lompat tggi,,lontar peluru dan mcm2 lgi kate nye..dye ni agk pancit apabila lari jrk jaoh krne jaoh sgt kate nye lgi..terbukti kerane sllu berade di numb yg belakang klaw larian merentas desa..busan lg lah~kate nye,,

~msuk ke tingkatan 1 hgge 3 dye bersekolah di SEKOLAH KEB.TUN SRI LANANG..disitu dye mle bjinak2 dgn lelaki..tp bkn utk berkubang bersame tp mncri cnte kate nye..tp tk jmpe2 jgk sbb tk hot lah mereke smue..terbukti kerane selalu bettukar2 boyfren nye..tk prnh setia..mak nye puan zaharah selalu memberi nasihat "eba jgn dok asep men jntan je..bhye"tp dye dgil jgk..tk brbh pn mse tu..bru nk mnjelajah alam remaje kate nye..gli lg~bermcm jenis boyfren yg dye pnh ade dri yg hensem ke tk hensem..yg tggi smpai ke rendah dri dye dan yg gemok smpai yg cekeding mcm cicak kubing pn ade..ape taste lah kaw ni EBAH~~semua kaw sapu..


~tigkatan 4 hggi 5 tukar ke SEKOLAH TEKNIK SEGAMAT..bgs ke sekolah tu??bese je..nk tkr selere sbb asmara di situ..ops silap..asrama lah~tp da mcm dye berasmara kt situ..terbukti sbb klaw blik kmpg je bersidai dulu di busten dgn boyfren nye sblm naik bas pda hal bas ko melambak2 klaw ko nk blik cpt lah~..tk mlu + gatal!! terbukti lg kerane btkr hmpir 5 boyfren spjg dye bskolah di situ..sgt trok kaw EBAH!! ble nk brbh..






~fakta plg menarik tentang dye..TAHAN MAKI..terbukti 4 kli di maki oleh EX2 boyfren nye yg segal kerana kegatalan nye yg terlampau 1 ketika dahulu..

~habis sahaje SPM telah dilamar oleh pihak kerajaan utk PLKN..sgt besh disitu terbukti kerana dye menangis bile mahu berpisah dgn kwan2 nye..lg skli gli..di situ dye bjmpe dgn seekor buaye drat yg mmbotak kn nme dan kepale nye..dye tgh buduh smse uwm 18 terbukti kerane dy di buduh kan oleh lelaki yg digelar botak..pertama kli frust menongeeng smpai tertongeng kt tepi katil kerane buaye drt tu trun ke laut cri buaye betina lain..buaye ade kt laut ke??




~selesai PLKN di mencari arh tanpe tujuan di kilang NIKE yg berdekatan rumah nye..slme 5 bln dye berarah di situ..nseb baik tk sgkt gn mamat kilang..uhhhh...smpat jgk mgmbil 2 helai bju tnpe izin di kilang tersebut..kilang tu byk bju lah~bos dye cine kopet..tk lingkop nye bsness dye..blgak lah kaw~

~dye bjmpe arh apabile diterime masuk ke uitm..bgge lg sbb kwan2 dye tk rmai dpt msuk u.tp dye lupe yg dye dpt tu PRE SCIENCE je..tp tk pe..ayh dye selalu berpesan "kite mule dri bwh dulu" terbukti kate2 ayh nye sbb ayh nye dlu cme kerani bwhan tp sekrang sudah jd ketua kampung???mcm mne blh naik pgkt cmtu skli??usahe lah!!! ape lg..dye mule bljo dgn pnuh semangat tp kecundang kerane di gagal utk terus ke diploma terbukti kerana result nye yg rendah..terpakse dye mghadap lg upwell yg dekat dgn kolej nye utk sem 2..ahaha..di situ dye bjmpe dgn LOVE STORY nye mcm kt lgu TAYLOR SWIFT ni kenape LOV STORY??sbb dye mnaip smbil dgor lgu tu tbe2..ahahe..segal..



~dye tipu!!dye tk grad lg!!





~berjaye utk ke diploma di puncak alm dlm bidang medical..waaaaa..pndai nye..medical imaging je..tk de ape utk dibangge kan EBA..tp kaw bljo haprak gk..alasan yg diberi kan susah lah konon..pda hal kaw tk bjlo gle mne pn..ble nk brubah ni EBA!!



~nme kawan semase tadika~~shafie(jiran rmh dye a.k.a secret admire dye..mntk2 kaw tk bce piee)sllu bsme kmne sje..lawak lah~

~nme kwan semase sekolah rendah~~aida + ika + sakila + masfufah..kami dulu rapat seperti batu belah batu betangkup yg akhir nye terengang jgk kerana msing da jmpe arh msg2..kami cme smpat berkongsi bra dan spende bsme shgge tingkatan 3 sahaje..

~nme kawan semase sekolah teknik~~yana(plg BFF sbb sllu gado tp baik jgk akhir nye,,syg kt dye..luf u yana..)




~nme kwan smse PLKN~~~along + aleen + ekin + ilah..mreke smue sepi sahje skrg wlau pn EBAH ni plg ske bkwan dgn mereke sbno nye..



~nme kwn KITE~~grop KITE ade smse PILAH dulu ketike..ahli2 nye..sha + effa + ari + myda + nin + dafi..mereke sgt happy gile sbb mereke gile sgt..btl kn??




~nme ro0mte skrg~~bile ditemu ramah nme nye ika..bile dilihat..putih owg nye..lmbut dan suke mnipu..dye bahagie bersame.terbukti dri mule bersame trus bersame,,ahah,,




~nme mmbe gile2~~ain(kuat bebel) fatin (kuat menculah) cima (kuat menangis) kesya ( kuat clubbing) ika (kuat mkn) daya (korea saje) mirah (kuat tido) farha (merabe2 crik breast yg cumil)




~tk suke owg yg mnipu.. owg yg suke ikt care dye..owg yg suke tunjuk2 somthing yg tk power pn sbnonye..owg yg tk tntu psl nk moody..owg yg tk sebulu gn dye..owg yg asep nk crik slh dye..owg yg suke merendah2 dye..owg yg suke pilih2 kawan utk bkwan..owg yg suke crik psl gn dye..owg suke tikam belakang..owg yg gedik mglah kn dye..owg yg nk brhsie tp tnjuk dpn dye..owg yg plastic..owg yg tk sedar diri kaw tu sape..owg yg lupe smue jase2 dye utk owg tu..owg yg tk reti time kasey apabile dibantu..owg yg tk reti nk senyum ble dye senyum kt owg tu..owg yg sombong + bongkak + kerek + bajet




__________(tp pelik sbb dgn owg cmtu jgk dye bkwan)__________

~bnde plg dye suke..HUJAN..dye selalu igtkan utk sape2 je"klaw hujan igt kt dye"tk thu asl..gile agk nye klaw musim hujan asep nk igt dye je..





~warne gile dye putih terbukti bkk luggage bwh katil dye and kaw kire bape byk bju putih dye ade..lg 1 krje gile..tk busan ke..tp skrg dye mle bjinak dgn biru tercoise(mcm slh eje je)..elegant..dye lah yg ckp..




ahaha.ni je fakta2 yg dapat di bongkar tentang budak yg tk lawa ni..nk crik dye senang je..ade dlm bilik dey tu skrg..tgh wt bnde ntah..main2 saje..

mesti syok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...