Pages

Subscribe

Wednesday, October 21, 2009

BOSAN!!!!

aku sbeno nye tk thu nk tlis pe sbb aku bosn gle la...so aku pn aje nk tlis yg aku bosn ang kau nk bthu kt smue owg yg aku bosn gle..semua rse ade bosn+geram+sakit ati pn ade gk..sakit gk ati aku ni sbeno nye..p dlm aku skit ati aku sedih gk...mcm2 la yg aku rse skrg,,rase cm nk bunuh diri je ko thu tk..geram la..AKU GERAM!!!!!!nape aku re kn kdg dunie ni tk adil gle pde aku..kite tnjuk baik kt owg salah,kite tunjuk kt owg pn kite slh gk kn..ble kite wt baik kt owg nt owg nk wt taik kt kite plak!!!mner gi nye adil tu kn...ble kite wt jhht mcm2 nt owg ckp kn..mcm ape yg kite wt tu jht sgt je kn..tk sedar agk nye die tu pn jht gk..aku tk tujukn ni kt sape2 pn..cme aku nk kowg semue sedor yg tk smue owg tu baik sgt..jgn nk tnjuk bgus je..kite cermin kt tepi cermin kn..tgokm sape kite sbeno nye,,aku pn bkn byk sgt pengalmn idop kt dunie ni..tp blh la wt aku nk jge dri aku ni..

sebeno nye aku bkn tk nk wt baik gn owg taw...tp ble aku wt baik gn owg aku dpt pe???tk dpt pape la..aku nk je ngis tp mcm cemik sgt je kn..so simpan dlm ati jlah pe yg aku rse ni...nk tnjuk sgt kt owg pn tk blh la...nt owg ckp aku ni gile tk tntu psl plak kn..aku nji sebeno nye pakar gk dlm nk menyorok kn ape yg aku rse..klaw aku tk btyhu kt owg tk de nye owg thu..

aku ni pndendam owg nye tp nk wt cmne kn..tk kn kt smue awg aku nk tnjuk dndm aku ni..klaw ikt kn aku aku nk bls mse tu gk je pe yg owg wt kt akun tp aku kne pikir gk yg aku pn ade wt slh kt owg kdg2,,,wt kli ke 2 nye aku kne simpn plak dndm aku tu..

Saturday, October 17, 2009

cerite aku gn HUJAN





turun hujan
ati aku SENANG
hati aku GIRANG
ati aku GEMBIRA
ati aku LAPANG
turun hujan
ati aku LETIH
ati aku SEDIH
ati aku SAKIT
ati aku SEMPIT

aku pandang ATAS
aku lihat AWAN
aku jegah LANGIT
aku basah HUJAN
aku pandang KEBESARAN TUHAN
tunduk aku rendaH KAN DIRI
tunduk aku TERHANTUK DIRI

aku cube nak lihat
KANAN DAN KIRI
semua orang HILANG
hilang carik KESEMPURNAAN
kesempurnaan setiap ORANG
yang aku rase di BAWA HUJAN

aku pandang lagi HUJAN
aku langgar dugaan
bersama hujan AKU TINGGALKAN
beban yang lama JADI DUGAAN
datang dari TUHAN
baru aku SEDAR
aku lah orang nye
tnga di BAWA HUJAN
HUJAN BAWA UNTUK CARIK KESEMPURNAAN



*not perfect women*

Friday, October 16, 2009

AKU BODAK X-RAY




wahhhhh.....finally aku dpt gk msuk uitm ni..and jdik gk aku bdk x-ray,,4 all information,aku ni amek course medical imaging kt uitm taw..tapi diploma lg..SAYE BUDAK BARU BELAJAR..actually aku da nk abes sem 1 pn taw,,final pn da dkt je ni taw..tkut gk aku tapi aku pelik la nape aku tk stdy skrg..aku amek 7 subjek..1.anatomy(susah gk la,,bljo sal body and life la..ade tige lctre aku taw..dr.ALYA,dr.HAMZAH,mdm.LIM..not bad gk la cre diowg ajo aku)..2.basic english language(mmg susuh la sbb aku ni bkn pndai sgt nk ber speaking taw..mst ade broken nye aku ckb english taw..nme lctre aku plak mdmSHAHNAZ..die tu bek taw..student wt pape pn die jrg mrh taw..bek taw die,,penyabar owg nye)...3.instrument(ni blajo sal instrument kt dlm bidang x-ray ni la..sush tk susah sgt la..mcm la aku bljo kt dlm instrumen ni,,da mcm aku nk bkak bgkel jual mesin x-ray je blajo sal ni..nme lctre aku ni plak sir.FADLI.die pn sme bek sgt gk..jrg nk mrh student,,cre die ajr pn lmbut je,,tk pnh tggi suare taw..nek mgntok aku kdg2 klaw die ajr tp aku kuat kn iman gk nk bljo)...4.patient management(subjek yg ni plak mgajor aku mcm nk jdi nurse..caring kt patient smue la..kdg2 bes kdg2 tk bpe nk besh,,nme lctre aku ni miss FAIKAH ZAKARIA..miss ni agk garang la jgk taw..tkut gk aku bljo gn die..klaw die nk wt mke 1 clas mmpu tdiam je la..aku pn kne gk la diam je,,tk nk wt mke gk..nk tk memasal tgn naik kt mke aku plak)..5.patient positioning(ni subjek besh taw..mybe sbb lctre die besh kot..die pn baik,,cre die ajo bes je,,ade lwak2 lg..yg ni aku bljo sal nk position kn patient ble nk expose la..nme lctre aku ni sir SHAH..bljo gn die tk pnh aku mgntok taw..try la kowg bljo gn die ni..besh!!!...6.fizik(lctre yg ni pling comel taw..gamble gle prgai die..sempoi la sng cite die mgjo kitowg..subjek ni mc sush sush sgt la,,aritu bru je lpas test taw..nme lctre aku yg cumiil ni nme nye miss FAIKAH AWANG..besh taw gn die,,ac dimana???ac di cni..sempoi )...7.hbu or pbsm(ni koko aku tp msk gk kt paper taw..bljo die simple je..tp yg plek nye blajo dlm bm tp jwb paper dlm bi..aneh gle kn..nme lctre aku ni plak en ABAH..aku hentam je sbb die yg suh studen ggil die cmtu..aku ikt je)


byk tk aku amek??nk ckp sush tu ntah la sbb aku ni yg mlas nk stdy..tp ni da dkt final ni aku akn  + + + + + + + +  krajinan aku nk stdy taw..doakn aku utk final ni..wish me want to be a RADIOGRAPHER taw..aminnnnnnn....

Thursday, October 15, 2009

accident!!!!tidak!!!!

kowng mesti pelik kn knpe aku nk cite sal accident ni..act,,aku da byk kli accident taw,,mse kecik naik basikal..da bsor naik motor,,da besor lg naikk kete plak..semue yg aku naik tu semua aku penah accident taw,,gile gk aku ni kn,,

aku accident basikal dulu mase kecik..tp tk la teruk sgt,,aku pn tk bape igt la cmne aku accident taw dulu..tp aku mmg ade pglamn la dlm hal2 accident ni..

kalu accident motor plak kn..ade la dlm 2 3 4 kali kot..ade yg terok ade gk yg ringan je parah nye..fisrt yg aku igt aku accident motor mse tu aku nk amek PMR taw..biase nye kn aku gi skola naik bas..tp mse tu aku dgn mgade nye nk naik motor gi skola,,mmg mgde kn aku ni..aku mse tu nk gi gn mmbe aku,,nme die ika..die la beshfren aku dlu mse skola..skrg pn bes fen gk cme jrg jmpe je..ari isnin, selase, rabu, kitowg berjaye smpai kt skola and amek paper dgn selamt taw..tp nta cm ne ari khamis tu................................kitowg tk selamat plak..msetu asl nye turn motor ika taw..kitowg ade turn gune motor sape gi skola,,tp rupenye aku tggu ika kt rmh ika pn tggu aku kt rmh gk tp kt rmh die la..hehehee..tggu pye la tgu jam mse tu da pkul 7..da cuak gk aku tggu ika ni tk smpai2..aku pn tpon la ika tye die npe tk amek2 aku lg..msetu mk aku da ckp klaw sush sgt tkpe bio ayh je anto..tp aku ni mmg degil tk nk dgo ckp kn owg tue kn..nk gk naik motor..mse aku tpon ika tu die ckp yg die igt kn naik moto aku..masetu gk abg die da blah bwk moto die gi skola..so tpkse aku decide naik moto aku..mse tu jam da pkul 7.10 da..pkul 8.00 paper da stat taw..aku pn dgn lahap nye teros nk cepat je bwk moto..aku slm mk ayh aku teros aku blah..terigt msetu mak pesan bwk moto tu baik2 jgn nk laju je..aku pn ape lg,,msuk tlige knan kuo tlge kiri..tk nk dgow ckp die lgsg..laju je aku bwk gi amek ika kt rmh die,,lpas amek ika tu aku tye ika nk lalu mne ni..sbb rmah ika ni ats bkit so die lg thu ne lg besh aku nk pecot nt,,si sik ni tk thu nk lalu ne..aku pn wt kputsn sndri trun bkit..lju gle msetu aku..jd minah rempit..tgh sedp2 aku merempit kt 4 smpg aku nmpk moto nk melintas..sepatotnye aku kne stop tp msetu aku tk dapt nk handle da moto..amek ko!!!!msk longkang aku gn ika..aku iggt mse tu aku tk teruk sgt taw.dgn usehe aku,aku bgn gn nk gi amek pekse pye psl..mse tu da rmai gk owg kmpg taw yg da dtg tmpt aku accident..segan gile dowh!!!pastu mk ayh aku dtg amek aku kt tmpt aku accident tu tros bwk aku blik and aku pn tkr bju aku yg da koyak tu..nangis2 aku msetu..mak eba nk amek pekse mak..tu la yg aku ckp gn mak aku..huahua..lwak la msetu ble aku igt blik taw..mcm segal je beyb!!aku pas tkr bju dgn mse tu tgk aku da mle skit taw..tp aku nk gk gi amek pekse...ika msetu aku igt kn die da trok sgt taw smpai nk bgn pn da tk blh..smpai je aku kt skola rpe nye cikgu aku da thu yg sal aku gn ika accident..cikgu da tpon kt hospital ckp sal kitowg accident and hospital ksik amek paper kt hospital..msetu tgn aku mmg da skit gle thu tk!!!smpai je kt hospital dkt aku tgok ika da kt hospital..rpe nye die tk de pape pn..cme mse accident tu die trkjot..segal gle die..dktr check aku semue..patotla tgn aku sakit sgt taw..rupe2nye bahu aku patah..mmg sakit gle la mse tu taw tk..da ciap smue check aku pn dibwk msk dlm 1 blik ni utk aku amek exam la msetu..aki da ade kt dlm mse tu..die rilek je aku tgok,,akuje yg parah..dgn hingus ade kt idong tu aku jwb gk..paper mate msetu..bpk pyh aku nk jwb msetu..tp dpt gk aku jwb..esk nye aku amek paper kt skola..segan gile msu tu nk gi skola..tp kli ni aku tk naik moto,tk nain bas tp ayah aku yg anto plak..hihihi...tu la blgak sgt..tp tu la pglmn aku amek exam kt hospital and accident aku pling trok kot..







ni pn hasil drpde pncarian aku dlm accident..ni bkn accident mse nk gi amek paper,,tp ni accident mse aku krje part time mse aku cuti nk msuk uitm ni..acccident ni blku kn mse tu aku nk gi mkn gn bdk rmh aku..aku dok rmh sewe taw mse tu.tu yg klaw nk mkn kne pndai crik la..mse aku kuo tu suasane tu hujan2 taw..sujuk tu bwk moto tgh hujan..aku pn bwk moto sebelah tgn je msetu..lpas je trafic light kn aku pn memecut la mcm biase..amek ko lagi sekali aku accident lanngo bonggol je beyb!!!dasyat tk???bonggol pye bso aku tk nmpk..mmg bute gk aku ni kdg2..nsib bek mse tu tk de kete taw kt blakang aku klaw tk aku rsa penyak da aku mcm lempeng..mmbe aku yg follow dri blakg pn plek ghk npe aku hlg tbe2 dri pndgan diowg,,cuak woooo...rpe2 nye aku da tertonggeng kt jalan..kikikiki..pdn mke aku kn mse tu..tp skit gle..luke tu..tu yg jd mcm tu tgn gn kaki aku..dpt la aku mC 2 ari je msetu..pastu kne krje cm biase gk dlm skit2 tu..mcm biase gk la klaw da accident ni mst mk ayh aku thu nye..amek ko!!!!dpt lgi rawatan kple otak dri mak ayah aku...ape lg klaw bkn BEBEL la!!!free aku dpt..tp tu pglmn kn,,


ade lg story aku accident taw..
aku accident nk amek lesen msetu..
biase nye aku bljo drive kt litar tu rilek je taw,,tk de msalh pn..tp agknye msetu aku kerek sgt gn bdk2 tepi aku kot..tu yg amek wt kli ke bpe nta aku accident kt dlm litar lg taw..kemek gk kete yg aku lggo gn kete yg aku bwk tu,,aku tk de pape pn cme darah naik gk la sampai kple aw...tkot gle..da la esk nye aku ade test gn JPJ..mmg tkot la mse tu..tp alhamdulillal la akhir nye aku lulus gk..bdebor2 aku mse rider owg JPJ tu taw..
tp aku rse lawak btl la aku blh accident kt litar owg lth memandu tu..
wakakakaka=)

RUMAH B 20 4




hehehehe...
sebelum aku start cite aku ni...
meh sni aku knl kn sowg2 nk????
yg 2 owg bsando tu  pkai bju wne pink tdung ptih tu,,,
sowg nme die farah...farah ni asal owg kedah...umr die 18 thn la...die biase je,,,,aku pn tk bpe okey sgt gn die...tp tk bmkne aku bgdow gn die eyh..kitowg bek2 blake..yg seblh farah gmbo pgag mlut tu nme die wani..die owg kedah kot..btl la owg kedah.umr die pn 18 gk..die pn ok tp die sku wt hal die la,,mcm die ske on9.pastu die pn sllu gi blik owg len.tk bes kot duk rmh gn aku..hehehe..die pn aku biase je.hehehehehe...yg sblh wani tu,,,AKU le..da knl aku kn..cute kn aku ni..kre pling cumel and aku gk yg pling tue kt rmh ni taw..tp tk pe..maintain cute..sebelah aku tu nme die fatin..die tu bek la gn aku..die tu pndai taw,,blajo men2 pn pndai gk..plek aku gn die..mkn pe nta..pda hl kt sni mkn sme je gn aku.tp die bleh plak pndai.die tu bdk port dickson..dok tpi pntai ti..owg ckp jgn brumh di tepi pntai tp die wt gk rmh kt tpi pntai...mmg plek..kn die tu..tp tk pe die tu swet owg nye..tp ske nyanyi lirik lgu ikt suke die je nk bntai lirik lgu...mmg mmg mmg plek kn..okey,,,then yg gedik2 sblh fatin tu nme die cima..die tu bjet hot gle..tp die baei gn aku,,gedik2 pn die gk mmbe aku kt sni..die tu bdk klang je tp mse mle2 die dtg sni die mngis mcm die tu bdk sabah je taw..rpe2ye bdk klang je...dkt je..die tu sowg lg plek taw..mkn kuat nk mmpos tpi tk gmok2 gk..nta cmne la catabolism die tu wt krje dlm prot tu kn.mmg ajaib,,,yg aku ni mkn tk byk tp bdn cpt je nk naik..nk wt cmne..kuase tuhan kn..tkr cite plak..yg sblh cima tu yg pkai tudg bge2 tu nme die dayah..
mcm nme akk aku je kn..cbuk je nk nme tu gk..kikiki...grau je...die tu kurus sgt taw,,die tu bdk selangor..fabret die yg aku thu die sku sgt sal korea..die akk die blajo kt sne..tu yg mmbuatkn die jth cinte kt korea..tp lyn cite korea pn bes gk pe???aku lyn gk kdg2..nk dikte kn byk lgu korea yg die thu taw..okey...now kte ke dpn smule..yg dok wt peace tk tntu psl tu nme die amirah..die tu kdg2 agk cerious la..cuak gk aku nk bgrau gn die aw..tp die okey je sbnoye..kdg2 tu gle gk prgai die..gi open house rmh owg abes mcm rmh die je cre die lyn owg,,bgos btl kn..yg sblah si mirah tu plak nme die nad..bkn punad tp nadzirah..die tu owg keratong..pnh dgo kn??die tu kecik je owg nye tp agk la lincah..klaw bckp tu lju nk mmpos taw..kdg2 tk aku nk tgkp pe yg die ckp tu..aneh kn die..dlu aku baik gn die tp skrg da krg la..aku pn tk npe blh jd cmtu..tk pjg jodoh aku bkwn gn die lme2 kot..hukhukhuk..okkey,,,kte up blik mood kite...yg sblh nad tu la roomate aku yg pling setia skli mgjot aku klaw aku tdo..die tu bek sgt taw..almk lpe plak nk knl kn nme die..nme die ika...tgok mke die...suci kn..tp die tu pndai btl kelentong owg taw..bab2 mnipu tu serah kt die la..tp die tu rjin sgt stdy..tk mcm aku ni..dlu je rjn..lme2 tk da..tp die maintain rjin stdy taw,,die tu bdk kuantan pahang..lmh lmbt je owg je..yg sblh ika tu plak yg cumel cumel blake tu nme die kaisha..die tu dk area kl gk..tp aku lpe la die kl ktne..die tu happy go lucky je owg nye taw..besh je mmbe gn die,,,gurau2 mesre gn die pn bes je taw..huahuahua..yg blkg kaisha tu nme die ain..mek ganu..die tu okey gn aku,,sllu gi mne2 aku gn die la..besh je bork gn die taw..ain ni garang skit owg nye,,sllu nk mrh je krje nye tp ati die baik la..dun wory spae kwn gn die msti besh nye..yg sblh ain tu plak nme die tirah..die tu pling pendiam skli dlm rmh b 20 4 ni taw..sush nk dgo die bckp..lg1 die sllu blik rmh die,,rmh die kt je gn rmh kaisha tp aku tk thu pn rmh kaisha tu kt ne..da abesh da  aku knl kn smue skli..ade
lbh krg 12 owg smue nye..
smue cun blake taw..


ni yg aku nk stat cite ni..b 20 4 ni sbno nye blok b tgkt 20 and rmh numb 4..tu yg jd b 20 4..klaw thu rmh kmi kt ne dtg la sggh tu pn klaw pak guard ksik msuk..kitowg smue happy je taw dok kt rmh tu wlaupn kdg2 ade gk prob sesme kitowg..kitowg kn da bsow,,so kne pndai la survive nk idop kt sni..aku rse besh sgt dpt dok rmh ni atw..bdk2ye bek taw..nsib bek aku tk tcmpk kt rmh len..klaw tk msti aku tk rse besh cmni..nt kitowg sem dpn nk kne pndh kt puncak alm plak taw..tk thu nt aku akn dok blik gn sape taw,,ika ckp nk 1 blik gn aku lg..ni da dkt nk final ni msg2 bzi taw..aritu pulun wt asgmen..pastu wt presentation..pasni cnpm stdy tk benti2 kot..okkey...tu je
yg aku nk mgrot kt sni..
rjin2 tgok blog aku ni taw..

Thursday, October 8, 2009

KAWAN

KAWAN..
tu lah tajuk yg aku nk cite ariny..
kawan tu kdg2 best bgi kite..
mmg la best sbb ble ade kwn kte blh enjoy sme..
mmg best gk sbb kte blh share ape2 je gn kawan kte..
kawan tu kdg2 tk best gk bg kte..
nk thu npe tk???
sbb kdg2 ade kawan yg ske mkn kawan..
ade gk kawn yg lupe kt kte ble die tgh suke..
ade gk kawan yg suke skit kn ati kte..
ade tu plak kwan ble kte tgh suke je..
ble kte tgh sedih ade die ksah sal kte tk..
tk de lgsg kot..

kdg2 gk kte tk blh nk idop ble tk de kwn kte kn..
kdg2 gk kawan tu penting bg kte..
kdg2 gk kawan tu jd tk penting bgi kte..
mne 1 yg btl agk nye eyk..
penting ke tk penting ni..
sush kn skrg nk cri kawn yg btl2 baek gn kte..

dlu kawan kte len...
skrg kwan kte owg len..
nta nt akn dtg agk2 kawan kte owg yg same tk..

da 20 thn aku idop kt dunie ni..
da mcm2 kawan gk yg aku pnh dpt..
kawan yg bes..
kawan yg wat aku sedih,,
kawan yg wat aku happy..
kawan yg wt aku rse die la kawan yg btl2 kawan..
kawan yg makan kawan pn ade gk..
mcm2 jenis kawan kn yg ade kt dunie ni..

ak hrp 1 ari nt aku akn dpt kwan yg btl2 ngam gn aku taw..
tk de ngumpat sal aku..
tk tnjuk bek dpn aku je..

Tuesday, September 1, 2009

bulan puase datang lagi

hari ni gnap 11 ari kite puase kn..
suke nye aku...
tapi puse kali ni tk mcm dlu..
KENAPE???
sbb aku tk dpt nk smayg terawikh mcm dlu..
kdg2 je aku dpt wt solat sunat tu..
nk thu tk knape...
sbb aku kt alamanda ni nk gi smyg kt surau kne tggu lif...
sekse gile taw tk..
btl2 cabaran yg Allah beri pade aku..
tk dpt aku nk complete kn amal jariah aku bulan pose ni taw..
lagi 1 kn,,,aku jao dri mak ayah aku..
nk mkn pe mk aku msk pn tk dpt taw..
aku hrap bln puase ni aku aku dpt tgktkn semua amalan aku as a MUSLIMAH..
amiiiiiin,,,,


Friday, August 14, 2009

I'M STUDENT UiTM










lpas je aku abes spm aku krje dlu taw b4 futher stdy..
aku apply mcm2 tmpt stdy..
al maklum,,,utk pgetahuan kowg aku ni tk bape nk pandai sgt,,,
result pn ckp2 mkn je..
dl bln 11 lbh krg cm2 le,,aku dpt la jgk uitm ni...
wahhh,,,bgge gle aku taw dpt jd student uitm even aku cme dpt pre science only..
kre bertuah kan dpt msk uitm ni...
msk2 je kan aku mmg da tnam semangat taw nk blajo btl2 mse2..
mmg da abes struggle aku stdy mse2 taw,,
lpas tu final pointer aku tk bape bek nk dpt dip..
aku frust sgt2 mse tu..
Tuhan je yg thu mcm ne frust nye aku dpt msk part2..
dgn rse bslh nye aku kt mak ayah aku,aku mntk maap kt diowg sbb aku tk dpt bgi result yg baik utk diowg..
sedih taw aku,,
aku tk thu mne slap aku mse tu,,
dgn semangat aku yg tk bpe nk byk ni aku gi jgk part2..
myb tu 2nd chance yg aku dpt drpde aku dismiss,,
aku bljo btl2 taw..
i don want frust again..
finally..i think i get agk best jgk le pointer,,
and then pe lgi,,dpt gi diploma le aku..
now aku stdy kt uitm taw,,in course MEDICAL IMAGING..
aku hrp sgt aku dpt blajo dgn baik nye kt sny..
Uitm di hatiku

saye bangge saye anak mak ayah saye

















start my story...
23 oct 1989 aku di lahirkan,,
rase mcm sedey je klaw aku trigt susah payah mak aku mengandung kan aku..
mase tu hidup family aku blm brape stabil..
rmh pn tk brape bsr,,duit pn tk bpe nk byk taw,,
ayh aku EN. A.MUTALIB MD.DIAH...
die sowg sgt kuat bkerje+rajin+bertangugjawab+tegas kdg2..
mak aku PN.ZAHARAH ATAN...
die sowg sgt pndai msk+tegas+cantik+rajin...
mereke ni la yg bersusah payah crik rezeki utk ank2 mereke ni tmsuk lah aku..
sekrang hidup family aku da stabil dari hsil usahe mak ayh aku la ni...
sbb tu aku bangge jd ank mak ayah aku ni..
AKU BERJANJI 1 ARI NANTI AKU AKN BALAS SEMUE JASE MEREKE PDE AKU..

mesti syok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...